InfoFoto: JKP Šumadija

“Šumadija” kupila dva kamiona za šest miliona (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
09:00 | Petak, 19 07 2019

Javno komunalno preduzeće “Šumadija” zanovilo je vozni park sa dva nova kamiona marke “Opel”, a za te namene je iz sopstvenih sredstava izdvojilo šest miliona dinara. Iz “Šumadije” poručuju da su ovi kamioni namenjeni za prevoz robe, alata, materijala i zaposlenih.

Nabavka nove mehanizacije doprineće bolјem, efikasnijem, kvalitetnijem i lakšem obavlјanju delatnosti i pružanju usluga građanima, a sve sa cilјem da Kragujevac bude lepši, čistiji i uređeniji grad”, saopšteno je iz JKP “Šumadija”.

Podsetimo, Javno komunalno preduzeće “Šumadija” zanovilo je vozni park i u junu prošle godine sa osam novih putničkih vozila marke Fiat 500L, kao i sa jednim terenskim vozilom, odnosno Ladom Nivom. Ukupna vrednost te nabavke bila je oko 130.000 evra sa PDV-om, a ovo preduzeće je sredstva obezbedilo od sopstvenih prihoda. Potom je “Šumadija” u novembru 2018. kupila novu cisternu zapremine 11.000 litara, koja se može koristiti i za održavanje javne higijene i, po potrebi, za pijaću vodu, a iz sopstvenih sredstava preduzeća za te namene je izdvojeno oko 8,38 miliona dinara. Pored toga, “Šumadija” je u decembru prošle godine zanovila mehanizaciju za Reciklažni centar i javnu higijenu, tačnije kupljeni su mini utovarivač i dva samohodna usisivača, čija je ukupna vrednost oko sedam miliona dinara, bez PDV-a. Nabavka mini utovarivača je finansirana kroz subvencije lokalne samouprave, a dva samohodna usisivača “Šumadija” je kupila od sopstvenih sredstava. 

Galerija slika