InfoFoto: JKP Šumadija

“Šumadija” kupila gotovo 500 kontejnera: Sledeće godine u planu izgradnja 20 polupodzemnih kontejnera

Autor: InfoKG
14:30 | Utorak, 14 11 2023

Javno-komunalno preduzeće “Šumadija” kupilo 480 novih kontejnera u vrednosti oko 15 miliona dinara, koji će u naredni godinu dana biti postavljeni u gradu i na seoskom području. Iz tog preduzeća su najavili da je u planu za sledeću godinu izgradnja 20 polupodzemnih kontejnera. 

JKP Šumadija Kragujevac je potpisalo dva ugovora o nabavci novih metalnih i plastičnih kontejnera u vrednosti od 15 miliona dinara. Obezbeđeno je 200 metalnih i 280 plastičnih kontejnera za potrebe sakupljanja komunalnog i ambalažnog otpada na teritoriji grada Kragujevca. Kontejneri će se isporučivati sukcesivno i biće postavljeni u narednih godinu dana.

Prvi kontigent od 48 metalnih kontejnera je stigao i JKP Šumadija Kragujevac je izvršilo njihovo postavljanje. Novi kontejneri su postavljeni na već postojećim lokacijama, odnosno izvršena je zamena starih kontejnera u skladu sa obilaskom terena i u dogovoru sa mesnim zajednicama. Za početak smo izabrali lokaciju državnog puta iz pravca Kraljeva u Mesnoj zajednici Korićani, gde se pražnjenje posuda za komunalni otpad obavlja svakodnevno. Redovnim  pražnjenjem dolazi do njihovog habanja i neophodno je bilo da se te posude i zamene“, izjavila je Marija Nikolić rukovodilac Sektora čistoće u JKP Šumadija Kragujevac.

Pored nabavke novih kontejnera, usluga odvoza otpada proširena je i na Mesnu zajednicu Vinjište, gde su na 10 različitih lokacija postavljeni metalni kontejneri.

Za narednu godinu planirana je ugradnja 20 polupodzemnih kontejnera u Kragujevcu čija je vrednost oko 14 miliona dinara.