InfoFoto: Molok Finska - Alegrina NS - Ilustracija

U planu postavljanje POLUPODZEMNIH KONTEJNERA u Kragujevcu

Autor: InfoKG
13:00 | Petak, 24 02 2023

U planu je da u Kragujevcu tokom ove godine bude postavljeno 20 polupodzemnih kontejnera, potvrdili su za InfoKG u Javnom komunalnom preduzeću “Šumadija”. 

Predviđena je nabavka 20 ovakih posuda za sakupljanje komunalnog otpada. Postavljanje polupodzemnih kontejnera će se vršiti u cilju unapređenja sistema organizovanog sakupljanja otpada na teritoriji grada Kragujevca. Na taj način se postiže efikasnije i racionalnije korišćenje javnih površina. Postavljanjem ovih posuda na jednom mestu može da se sakupi veća količina otpada (zauzima prostor približno prostoru koji zauzima jedan kontejner zapremine 1,1 metar kubni, a u njemu može da se odloži veća količina otpada. Onemogućava se rasipanje otpada putem vetra ili neformalnih sakupljača, kao i curenje sadržaja i širenje neprijatnih mirisa”, saopštili su za InfoKG iz JKP “Šumadija”.

Prvi polupodzemni kontejner u Kragujevcu trebalo bi da bude postavljen u ulici Vuka Karadžića. Iz JKP “Šumadija” poručuju da je za tu lokaciju već izrađen idejni projekat. Dodaju da će takva procedura biti i za preostale lokacije na kojima će biti postavljeni polupodzemni kontejneri.