InfoFoto: Arhiva - kragujevac.rs

ŠUMADIJSKA ČAJANKA sa gradonačelnikom Kragujevca

Autor: InfoKG
13:30 | Petak, 19 11 2021

Na ovogodišnjem “Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma“ koji u periodu od 25. do 27. novembra organizuju Šumadija sajam i Gradska turisticka organizacija “Kragujevac”, biće organizovana tradicionalna “Šumadijska čajanka sa gradonačelnikom grada Kragujevca”, odnosno takmičenje u kuvanju rakije “Šumadijskog čaja”.

Brojni učesnici u takmičenju kuvanja rakije , potrudiće se da ukusima osvoje predviđena mesta u takmičarskom delu, a biće i onih koji će pripremati “šumadijski čaj” samo u cilju degustacije.

Gradonačelnik grada Kragujevca, zvanično će otvoriti u petak drugog dana sajma 26. novembra u 11 časova “Šumadijsku čajanku” i družiti se sa takmičarima, izlagačima i posetiocima “Šumadijske čajanke” i 12. po redu “Međunarodnog Sajma turizma i seoskog turizma”.

Na “Međunarodnom Sajmu turizma i seoskog turizma” predstavljaju se brojni izlagači , nacionalne, regionalne i lokalne turističke organizacije, turističke agencije koje će predstaviti objedinjenu ponudu za zimu 2021/2022, hotelijeri, turistički centri , banjska lečilišta, seoska domaćinstva , vinarije , destilerije…

I ove godine u okviru “Sajma turizma i seoskog turizma” organizujemo i “Sajam zimnice”gde će se predstaviti proizvođači zdrave hrane i pića.

Zadovoljstvo nam je reći da se baš na sajmu u Kragujevcu , u srcu Srbije pre svega promoviše domaći turizam gde nas tokom tri sajamska dana tradicionalno nas očekuje bogat prateći program, koji u sebi sadrži brojne stručne i zabavne sadržaje.

I ove godine očekujemo tradicionalno dobru posetu, gde će se predstaviti kako cela Srbija , tako i države regiona.

I ove godine za sve posetioce sajma obezbedili smo brojne nagrade.

Radno vreme sajma je od 10 do 18 časova. 

*Promo 

Izvor: Šumadija sajam