InfoFoto: JKP Šumadija

JKP “Šumadija” uspostavila saradnju sa JKSP “Zvečan”

Autor: InfoKG
16:00 | Utorak, 26 04 2022

Saradnja između JKP „Šumadija“ i Javno komunalno stambenog preduzeća Zvečan, danas je i zvanično uspostavljena potpisivanjem Povelje o saradnji.

Povelju su u prisustvu gradonačelnika Kragujevca, Nikole Dašića i direktora Šumadija sajma, Aleksandra Lazovića, potpisali direktor JKP Šumadija, Marko Vujnović i direktor JKSP Zvečan, Nenad Radovanović.

Iskra ovog prijateljskog i poslovnog odnosa je nastala pre pola godine kada se u Kragujevcu održavao Sajam komunalnih delatnosti. Ta iskra je prerasla u jednu kvalitetnu ideju, a zatim zajedno sa kolegama, uz podršku direktora Šumadija sajma, Aleksandra Lazovića i kolege Nedeljka Tenjevića, uspeli smo da napravimo jednu Povelju koja će uobličiti i zvanično obeležiti ovu saradnju. Ova Povelja obavezuje jer se od nas, njenih potpisnika, očekuje da svojim delovanjem negujemo i širimo prijateljstvo između ova dva preduzeća. Očekujem da ovaj sporazum o saradnji doprinese podizanju kvaliteta pružanja komunalnih usluga našim sugrađanima, prenosu primera dobre prakse, transferu znanja i tehnologija i zajedničkom učešću i konkurisanju za određene projekte”, kazao je Vujnović.

Nenad Radovanović, direktor JKSP Zvečan zahvalio se na ukazanom poverenju kolegama iz Kragujevca i izrazio očekivanje da će ova saradnja rasti i biti bogatija svakim danom, na obostrano zadovoljstvo.

Gradonačelnik Kragujevca, Nikola Dašić istakao je da za njega ovaj događaj predstavlja više od potpisivanja protokola o saradnji.

On je jedna kruna svih dosadašnjih komunikacija, viđanja i saradnje koja se ostvarivala i bez formalne podrške na papiru.Srbija je mala zemlja, Srbi su vredan i dobar narod, i upravo najveći izazov naše generacije jeste da se sabiramo, ne da se delimo, a ovo je upravo još jedan korak na tom putu”, kazao je Dašić.

Direktor Šumadija sajma, Aleksandar Lazović istakao je da je ozvaničenje ove saradnje  od ključnog značaja i za Šumadija sajam i za Grad Kragujevac.

Ogromno mi je zadovoljstvo što su ovi ljudi koje smatram prijateljima Šumadija sajma i Grada Kragujevca, danas ovde. Verujem da će ova saradnja privući i druge regije, a sve u cilju kavlitetnijih sajamskih sadržaja”, zaključio je Lazović.