InfoFoto: Glas Šumadije

Trg ljubavi postao Trg smeća

Autor: InfoKG
12:00 | Ponedeljak, 07 11 2022

Trg ljubavi u Drači, koji predstavlja simbol pomirenja meštana tog sela oko asfaltiranja puta, postao je Trg smeća, piše Glas Šumadije

Kada prolazite kroz selo Drača sigurno ćete sa leve strane puta primetiti tablu sa natpisom “Trg ljubavi”. Istini za volju, osim toga, više ničega nema na ovom trgu, ali je priča oko njegovog nastanka zanimljiva. Prema rečima žiteljke Drače Nade Miladinović, koja je istoimenu tablu i postavila, ideju je dobila pre dvadesetak godina kada je asfaltiran put u ovom selu. Opširnije ovde: Od svađe oko puta do TRGA LJUBAVI

Meštani Drače su se složili, ali ne mogu sve sami, jer određene poslove bi trebalo da obavi i gradsko komunalno preduzeće.

Pokušali smo pre šest meseci da dođemo do predsednika mesne zajednice. Tražili smo da se u ulici dužine 300 metara postavi ulično osvetljenje i da se asfaltira. U toj ulici, nakon svake veće oluje voda koja se sliva odnese sav kamen koji smo sami kupovali i navozili tokom godina”, kažu za Glas Šumadije meštani Drače.

Dodaju i da je “pozitivno” to što se broj meštana u toj ulici povećao tako da u njoj sada živi 15 porodica.

Sramota je da 300 metara puta niko ne može da uradi, imajući u vidu napredak zemlje, razvoj grada”, kažu u Drači.

Meštani naglašavaju da su se sami organizovali akciju i prikupili 600 evra kako bi popravili put, ali pošto kanali ne postoje put je ponovo počeo da propada.

Nakon svih molbi došli smo do toga da neće ni ovo smeće da očiste. Postavili su dva kontejnera za 20 domaćinstava i dolaze jednom nedeljno ako ne zaborave”, kažu Dračani. 

Izvor: Glas Šumadija i InfoKG