InfoFoto: Printscreen - RTK

U Kovid ambulanti 200 pregleda dnevno: Evo koliko je zaraženih KORONOM

Autor: InfoKG
13:00 | Četvrtak, 21 09 2023

U Kovid ambulanti kragujevačkog Doma zdravlja trenutno se dnevno pregleda oko 200 građana, a od toga zaraženo koronavirusom bude oko 50. To su za InfoKG potvrdili iz ove zdravstvene ustanove. 

Broj zaraženih koronavirusom u Kragujevcu je u porastu. U Kovid ambulanti kragujevačkog Doma zdravlja prošle nedelje između 130 i 140 pregleda dnevno, a od toga 20 do 25 pozitivnih. Ove nedelje broj se povećao. 

Trenutno se u kragujevačkoj Kovid ambulanti dnevnio pregleda oko 200 građana. Pozitivno na koronavirus bude više od 50 njih”, izjavili su za InfoKG u Domu zdravlja Kragujevac.  

Dodaju da građani koji dolaze na preglede u Kovid ambulantu od simptoma imaju jaku glavobolju i gušobolju, suv kašalj, curenje iz nosa i suženje iz očiju, kao i da je kod pojedinih sve to propraćeno dijarejom, mučninom i povraćanjem. 

U Domu zdravlja kažu da za sada mali broj građana im komplikacije na plućima, kao što je pneumonija, i uglavnom je reč o onkološkim i hroničnim pacijentima. Tek po neko od njih se upućuje na Infektivnu kliniku Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac.  

Iz kragujevačkog Doma zdravlja pozivaju građane da ukoliko osete bilo koji od simptoma odu na testiranje i pregled u Kovid ambulantu, u zgradi ATD-a. Radno vreme Kovid ambulante je od 7 do 20 časova, a vikendom od 8 do 18 časova.