InfoFoto: InfoKG - Arhiva

U Kragujevcu 15 SAJMOVA tokom 2024.

Autor: InfoKG
12:00 | Petak, 19 01 2024

Na Šumadija sajmu u Kragujevcu tokom ove godine biće održano oko 15 sajmova, a uz to i niz drugih žurki, koncerata, manifestacija... Kada je reč o sajmaskim manifestacijama biće održani sajmovi sporta, venčanja, građevinarstva i nekretnina, nameštaja, hortikulture, See Invest Expo, knjiga, inovacija, poljoprivrede, komunalne opreme, obrazovanja i stpendija, turizma i seoskog turizma, automobila i “Zimska čarolija.  

U susret februaru, mesecu u kom počinje sajamska sezona, na Šumadija sajmu  sve je spremno za novi niz sajamskih manifestacija, žurki, koncerata i raznih drugih dešavanja. U planu je da tokom ove godine na Šumadija sajmu bude održano više od 20 događaja, od kojih je 15 sajmova.  

Prva u nizu manifestacija u 2024. na Šumadija sajmu biće Sajam sporta, održaće se 9. i 10. februara pod sloganom “Moj grad, moj klub”. Na Sajmu sporta okupiće se brojni klubovi, sportski centri, proizvođači sportske opreme. Sajam sporta organizuje Šumadija sajam u saradnji sa Sportskim savezom grada Kragujevca, SPD Radnički, FK Radnički 1923, a pod pokroviteljstvom grada Kragujevca.

Tokom dva dana Sajma sporta na Šumadija sajmu, najmlađi posetioci imaće priliku da se oprobaju u najrazličitijim sportovima. Cilj ove manifestacije je promocija sporta, sportskih klubova, kao i promocija grada Kragujevca, kao grada velikih superligaša, velikih sportskih imena, grada šampiona i rasadnika velikih sportskih talenata. Organizacijom Sajma sporta, Šumadija sajam i grad Kragujevac žele da pomognu u stvaranju novih mladih i zdravih generacija koji će sport doživeti kao deo svog života, kao i fizičke i mentalne kulture. U okviru Sajma sporta biće organizovan edukativan prateći program, posebne aktivnosti organizovaće Agencija za bezbednost u saobraćaju koja će nagrađivati posetioce oba dana sajma. Glavni cilj akcije koju će sprovesti na Sajmu sporta je promocija bezbedne  vožnje bicikla kao i promocija zdravih načina kretanja bez negativnog uticaja na životnu sredinu. U cilju promocije bezbedne vožnje bicikala našim posetiocima biće obezbeđen određen broj kaciga koje će biti podeljene tokom sajma“, saopštili su sa Šumadija sajma. 

Od 23. do 25. februara na kragujevačkom sajmištu održaće se osmi po redu Sajam venčanja. Na skoro 1.600 kvadrata svoje usluge i proizvode predstaviće oko 30 izlagača iz ove raznovrsne industrije. Posetioci će na jednom mestu pronaći sve što je potrebno za organizaciju svadbe sa značajnim sajamskim popustima koji naši izlagači nude. 

Buduće mlade će sasvim sigurno pronaći savršenu venčanicu i upoznati se najnovijim trendovima s obzirom na to da ćemo ove godine imati najveći broj salona venčanica do sada. Burme, odela, pozivnice, fotografi, bendovi, koji će ih zabavljati, mladenačke torte, samo su deo izlagačkog asortimana naših ovogodišnjih izlagača. Klasične sajamske sadržaje upotpuniće  brojni promotivni sadržaji , nastupi lokalnih bendova koji će Sajam venčanja učiniti još atraktivnijim i bolje posećenim. Cilj Sajma venčanja je da budući mladenci na jednom mestu pronađu sve neophodno za organizaciju njihove svadbe po povoljnijim sajamskim cenama i na taj način uštede i vreme i novac. Idealna prilika da se za jedan vikend pronađe i završi dobar deo obaveza za organizaciju venčanja“, poručuju sa Šumadija sajma.

2024. godina je za Šumadija sajam izuzetno značajna, jer kako kažu očekuje ih organizacija jubilarnog, 20. Sajam poljoprivrede. 

Sajam poljoprivrede je inače, naša najposećenija i najatraktivnija sajamska manifestacija sa najvećim brojem izlagača. Na Sajmu poljoprivrede biće prezentovana najnovija tehnička i tehnološka dostignuća u oblasti agrara, primena nauke u poljoprivredi, najsavremenije poljoprivredna mehanizacija, proizvodi i usluge. Istovremeno se najaktuelnije teme iz oblasti agrara obrađuju kroz okrugle stolove, stručne skupove, prezentacije sa posebnim osvrtom na unapređenje znanja i primere dobre prakse. Za nas je posebno važna izložba stoke. U ovoj jubilarnoj godini očekuju nas bogate i raznovrsne izložbe konja, goveda, ovaca i koza. Posetioci će imati prilike da vide uobičajene, ali i neke nove vrste. U okviru sajma biće predstavljene buduće mere, programi i podsticaji, kako Vlade, tako i Ministarstva kada je reč o očuvanju i unapređenju stočarstva u Republici Srbiji“, izjavili su za InfoKG na Šumadija sajmu. 

Pored ovih, tokom ove godine, biće održani i sajmovi građevinarstva i nekretnina, nameštaja, hortikulture, See Invest Expo, knjiga, inovacija, komunalne opreme, obrazovanja i stpendija, turizma i seoskog turizma, automobila i “Zimska čarolija.