InfoFoto: kragujevac.rs

U Kragujevcu održana JAVNA RASPRAVA o programu RTS-a: Šta vi mislite o onome što gledate na javnom servisu?

Autor: InfoKG
12:00 | Četvrtak, 08 12 2022

U Kragujevcu je održana javna rasprava o programskom sadržaju Radio-televizije Srbije, sa ciljem da se unapredi program te medijske kuće. Javne rasprave organizuje Programski savet RTS-a.

Čime su zadovoljni, šta još žele da vide? Građani, predstavnici ustanova, institucija, nevladinog sektora, udruženja dali su predloge i sugestije na koji način program može da se poboljša.

Neki od prisutnih na javnoj raspravi kažu da RTS ima svoj kvalitet i da treba da ga održi, ali i da se zalažu za više dečjih emisija i da bude prilagođen osobama sa invaliditetom.

"Veliko moje zadovoljstvo što se to upravo održava u Kragujevcu, u Kragujevcu u kome je začeto srpsko novinarstvo na neki način, prve Novine serbske su 1834. godine upravo ovde štampane. Smatram da su upravo ovakve organizacije, javne rasprave na kojima se diskutuje o programskom sadržaju veoma važna stvar", kaže Nikola Dašić, gradonačelnik Kragujevca.

Važna i za gledaoce i za kuću, jer je program "Nit koja nas povezuje". Iako je RTS najgledaniji u Srbiji, sa oko tri miliona gledalaca dnevno, mesta za poboljšanje ima.

"Mi kao Programski savet možemo da to lepo saslušamo, da pretvorimo u neke predloge i da prosledimo urednicima Radio-televizije Srbije i nadamo se da će od toga biti koristi", poručuje Žarko Rakić, predsednik Programskog saveta RTS-a.

Javne rasprave o programu RTS-a u ovoj godini biće održane još 15. decembra u Vranju, a nedelju dana kasnije u Beogradu.  

Pohvale, primedbe, predloge, sugestije i komentare na program RTS-a građani mogu dostaviti elektronskim putem na mejl javnarasprava@rts.rs odnosno, poštom na adresu: Programski savet RTS, Takovska 10, Beograd. Pored toga, mogu popuniti anonimnu anketu koja se nalazi na sajtu RTS-a u delu koji se odnosi na ovogodišnju Javnu raspravu, a možete je pronaći i OVDE.

Izvor: RTS