InfoFoto: drugagimnazija.edu.rs

U toku rekonstrukcija Druge kragujevačke gimnazije

Autor: InfoKG
12:00 | Četvrtak, 13 08 2020

U toku je rekonstrukcija Druge kragujevačke gimnazije, koja, između ostalog, obuhvata sanaciju primarne vodovodne mreže i podova u prizmelju škole, piše RTK. Za te namene biće utrošeno ukupno četiri miliona dinara, a novac su obezbedili Ministarstvo prosvete i lokalna samouprava. Svi poslovi će do početka nove školske godine biti završeni.

Učenike koji pohađaju Drugu kragujevačku gimnaziju i njihove profesore početkom nove školske godine dočekaće potpuno adaptiran prostor i bolјi uslovi za rad. U toku su radovi na adaptaciji školskog prostora koje finasira Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sa 3 miliona dinara, dok je iz gradske kase izdvojeno još milion dinara.

Shodno našim palnovima koji su uvek dalekosežni, ušli smo u rekonstrukciju škole i promenu mnogih elemenata koji su bili neophodni za rekonstrukciju. Uradili smo primarnu vodovodnu mrežu, uradićemo sanaciju podova i parketa u prizmelju škole”, rekao je za RTK direktor Druge kragujevačke gimnazije, Mioljub Joksimović. 

U školi je unapređen i sistem video nadzora, a od ove školske godine novina je da će u svim učionicama u školi biti postavlјena internet mreža.  Prema Joksimovićevim rečima, svi poslovi će do početka nove školske godine biti završeni. Dodaje i da su sve nastavne jedinice prilagođene novonastalim okolnostima, za potrebe online nastave, ukoliko se epidemiološka slika tokom jeseni bude pogoršala.

Mi dočekujemo spremno početak nove školske godine. Uradili smo pripremu za novu školsku godinu, što podrazumeva jednosmenski rad za oko 1.000 učenika. Radi se i dalje kabinetska nastava, imamo četiri kabineta informatike, online nastava je spremna u Drugoj kragujevačkoj gimnaziji”, izjavio je Joksimović.

Inače, Druga kragujevačka gimnazija je prostorno jedna od najvećih kragujevačkih srednjih škola. Na 10.000 metara kvadratnih smeštene su učionice i kabineti, a nastavu pohađa više od 900 učenika organizovanih u 36 odelјenja. 

Ove školske godine u Drugoj kragujevačkoj gimnaziji upisano je pet odelјenja opšteg smera, i po jedno društveno-jezičkog smera, prirodno-matematičkog, jedno specijalno odelјenje filološkog smera, jedno za učenike sa posebnim sposobnostima za računare i informatiku, a novina je da je od ove školske godine otvoren i smer za učenike sa posebnim sposobnostima za scenske i audio-vizuelne umetnosti za koje je vladalo veliko interesovanje.

U Drugoj kragujevačkoj gimnaziji navode da je u planu da naredne školske 2021/2022. godine, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, otvori i odelјenje sportske gimnazije.

Izvor: RTK