InfoFoto: kragujevac.rs

U toku rekonstrukcija igrališta na Bubnju

Autor: InfoKG
14:45 | Subota, 02 10 2021

U toku je rekonstrukcija igrališta u naselju Bubanj, koja će biti okončana do kraja godine, a vrednost radova je 1,5 miliona dinara. 

U ulici Vladike Nikolaja Velimirovića u mesnoj zajednici Bubanj rekonstruiše se igralište. Završena je prva faza radova koja je podrazumevala uklanjanje dotrajale ograde, košarkaške konstrukcije i golova, koji su takođe bili ruinirani. U drugoj fazi JKP Šumadija ukloniće dotrajalu podlogu i pripremiti teren za novi asflat. 

Ovo je samo još jedno u nizu igrališta koje ćemo potpuno rekonstruisati  ove godine, u saradnji sa JKP Šumadija i Preduzećem za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Ovo će biti reprezentativno igralište, primer kako bi trebalo da izgledaju tereni za male sportove. To je još jedan pokazatelj da grad Kragujevac radi na podizanju sportske svesti u naseljima”, kazao je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović. 

Za rekonstrukciju ovog igrališta biće utrošeno oko 1,5 miliona dinara. 

Podloga je u lošem stanju i zato se cela podloga skida, a zatim sledi priprema terena za asfaltiranje. Kada naši pratneri na ovom poslu Šumadija d.o.o. završe sa postavljanjem ograde i ostalim radovima, onda će JKP Šumadija obeležiti ceo teren. Što se tiče roka za završetak radova, naša mehanizacija je u neposrednoj blizini, u ulici Srete Mladenovića i čim tamo okončaju radove prelaze ovde i završavaju sve obaveze i poslove koje imaju na ovom igralištu”, kazao je direktor JKP "Šumadija", Marko Vujnović. 

Igralište na Bubnju trebalo bi da dobije novi sjaj do kraja godine. Iz lokalne samouprave kažu da nastoje da sledeće godine opredele veći budžet za rekonstrukciju igrališta u gradu.