InfoFoto: mup.gov.rs

Uhapšen muškarac iz Kragujevca, ujak masovnog ubice iz Mladenovca

Autor: InfoKG
11:20 | Četvrtak, 25 05 2023

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, uhapšen je G.G. (49) iz Kragujevca, ujak U.B. koji se sumnjiči da je ubio osam, a ranio 12 osoba u okolini Mladenovca, piše Tanjug, a prenosi RTV.

Osumnjičenom G.G. je određeno zadržavanje od 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Smederevu.

G.G. je uhapšen nakon zajedničkog rada Višeg javnog tužilaštva u Smederevu i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP-a.

On je uhapšen na osnovu novih činjenica utvrđenih u istrazi koja je u toku protiv U.B. i njegovog oca R.B, u cilju utvrđivanja i razjašnjavanja svih okolnosti koje se odnose na poreklo oružja kojim je okrivljeni U.B. izvršio krivična dela koja mu se stavljaju na teret.

G.G. će uz krivičnu prijavu biti doveden na saslušanje u prostorije Višeg javnog tužilaštva u Smederevu.

U.B. se sumnjiči za krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodna, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Izvor: Tanjug, Radio televizija Vojvodine