InfoFoto: JKP Šumadija

Uklanjanje divljih deponija u gradu i na seoskim područjima (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
12:00 | Ponedeljak, 18 07 2022

U okviru projekta „Zajedničkim snagama protiv divljih deponija u Kragujevcu“, koji sprovodi JKP Šumadija na osnovu Ugovora o sufinansiranju između lokalne samouprave i Ministarstva za zaštitu životne sredine Republike Srbije, prethodnih mesec dana vršeno je uklanjanje divljih deponija u gradu i na seoskim područjima.

Na osnovu Javnog konkursa za sufinansiranje projekta prevencije nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanje u 2022. godini Ministarstvo za zaštitu životne sredine je iz Zelenog fonda Republike Srbije obezbedilo Kragujevcu korišćenje sredstava u visini od 1.145.760 dinara, dok je Grad za ovaj projekat izdvojio sredstva u iznosu od 286.440 dinara.

Projektom je predviđeno da se u Kragujevcu sa 14 različitih lokacija uklone divlje deponije koje su nastale nelegalnim odlaganjem velike količine otpada. Mešovit komunalni otpad sa divljih deponija uklonjen je iz Vinograda, Bresnice, Erdeča, Teferiča, Stanova, Petrovca, Deninog brda, Lužnica, Čumića, Donje Sabante, Novog Milanovca i Ilićeva.

Iako Grad Kragujevac i JKP Šumadija zajedničkim snagama svakodnevno rade na uklanjanju i čišćenju divljih deponija sa teritorije grada, nepažnjom građana one se na istim mestima ponovo stvaraju. Apelujemo na naše sugrađane da u cilju prevencije zagađenja životne sredine i okruženja u kome živimo, različite vrste otpada odlažu u odgovarajuće posude, a ukoliko u svojim sredinama primete nelegalno bačen otpad to prijave Korisničkom centru JKP Šumadija na brojeve telefona 034/501-180 i 034/501-181, navode iz preduzeća.

Galerija slika