InfoFoto: Privatna arhiva i JKP Šumadija

Zbog sporna tri kontejnera, zamalo deponija na Bubnju - Evo šta kažu stanari, a šta tvrde iz JKP Šumadija

Autor: Jovana Mladenović
12:00 | Petak, 23 02 2024

Portalu InfoKG obratili su se stanari dela Zmaj Jovine ulice zbog, kako kažu, problema sa "Čistoćom" (JKP "Šumadija"). Oni tvrde da se prazne samo tri od nekoliko kontejnera, zbog čega se smeće iza ostalih nagomilava sve više. 

Portal InfoKG kontaktirao je JKP "Šumadija", koje nam je dalo pojašnjenje o spornim posudama za otpad i obavestilo nas da su odmah po prijemu našeg mejla ekipe izašle na teren i uklonile smeće.

- Naime, u Ulici Zmaj Jovinoj između zgrade broj 20. i jedne radnje koja prodaje auto delove, dobili smo deponiju (u prilogu vam šaljem fotografije). Radnici Gradske čistoće odnose samo prva tri kontejnera, a ostala tri ne žele jer, kako kažu, na spisku su im samo tri da smeju da kupe i zbog toga nam se pravi deponija. Obratili smo se mejlom upravi, ali nam niko ne odgovara. Sramno je da u centru grada imamo divlju deponiju - navode naši čitaoci koji su od nas potražili pomoć.

Evo kako ova situacije deluje iz perspektive nadležnog JKP "Šumadija":

- Na predmetnoj lokaciji NN lica su više puta premestila tri kontejnera, koja su namenjena stanarima zgrade u ul. Zmaj Jovina 20 i korisnicima dva lokala koja se tu nalaze. Ta tri kontejnera su postavljena na parceli na kojoj je zgrada izgrađena u skladu sa Odlukom o održavanju čistoće, a neko ih je više puta izmeštao na javnu površinu jer je naknadno ugrađena rampa. Kontejneri se redovno prazne kao što možete videti iz fotografije u prilogu koja je načinjena danas, kada su prestavnici službe odnošenja smeća izašli na teren po prijemu Vašeg mejla - objašnjavaju iz JKP Šumadija i šalju fotografiju u nastavku.