Info

Ulica KORUŠKA je primer kako izgledaju kragujevačke ulice nakon iole obilnije kiše, slika i prilika LAŽNIH OBEĆANJA GRADSKE VLASTI (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
11:41 | Subota, 17 07 2021

Svaka iole obilnija kiša stanarima Koruške ulice, koja se nalazi iznad Lidla u Stanovu, pravi velike probleme. Izlazak iz dvorišta na ulicu koju kiša praktično spere zadaje im glavobolje. Krateri su u blatu, ispran je materijal kojim se ulica nasipa, šahte prilično štrče iznad nivoa zemljišta... Ali ovo je samo "vrh brega" problema koji postoje u ovoj i u ulici Mladena Miloradovića pokraj nje.

Ove dve ulice rade se od početka 2020. godine i još nisu završene, jadaju nam se stanari Koruške. Sam početak ulice pored Lidla urađen je 2019. godine i to korektno, kažu naši sagovornici, ali se dalje od početka nije ni odmaklo. Navode da su se umesto izgrađene putne infrastrukture nagledali samo brojnih propusta na delu. "Pre nekoliko meseci radili su i vodovodnu mrežu i zaboravili da urade priključke za šest kuća, pa su ljudi sami "jurili" nadležne da to isprave. I kanalizacija je urađena loše, u jednoj kući bila je havarija pre nedelju dana. Skoro su mašine zakačile vodovodnu cev, novu, jer ne rade kako treba dokumentaciju pa ekipe na terenu često ne znaju gde je i šta urađeno. Uopšte nisu urađene kanalete na novim šahtama, što za posledicu ima upadanje peska i kamenja i onda se šaht zapuši. Kišne kanalizacije takođe nema, tvrde stanari sa kojima smo jutros razgovarali.

Istovremeno, vlast svako malo maše Kragujevčanima pred nosem nekim novim asfaltom, izjavljuju kako se asfaltira više nego ikada do sada, nabrajaju se stotine ulica, gradski funkcioneri redovno se fotografišu na svakih pet metara... Da li je baš tako i koliko je uopšte kvalitetan asfalt koji Kragujevčani plaćaju iz svog džepa prihodima koje ubacuju u gradsku kasu, procenite sami.

To nam potvrđuju i stanari Koruške koji danas ne mogu iz dvorišta bez gumenih čizama, očajavajući jer će kiša padati još par dana, ako je verovati vremenskoj prognozi.

- Lično gradonačelnik Dašić je bio ovde u kampanji prošle godine, obećao rešenje za celu Popovu šumu, odrađene su dve ulice, a ostalih 10 ne. Kanalizacija je divlja u celom naselju. Decenijama je loš pritisak vode jer su cevi neadekvatne. I to je obećao da nam reši zimus kada je bio ovde sa ekipom direktora, a ništa nije započeto do danas", navode očajni stanari Koruške.

Na fotografijama koje slede pogledajte kako jutros izgelda ulica Koruška u Stanovu.

Galerija slika