InfoFoto: Privatna arhiva i Glas Šumadije

Umesto Vasiljevića, Ranković novi direktor Instituta za javno zdravlje

Autor: InfoKG
17:00 | Petak, 24 12 2021

Institu za javno zdravlje Kragujevac dobio je novog direktora, jer je na sednici Vlade sa te funkcije smenjen Dragan Vasiljević, a imenovan je Nebojša Ranković, nezvanično saznaje InfoKG. Vasiljević je za naš portal izjavio da nije upoiznat sa tim i da je sve moguće. 

Nakon decenije provedene na mestu vršioca dužnosti direktora Instituta za javno zdravlje Kragujevca Dragan Vasiljević je smenjen sa te funkcije, a na njegovo mesto je postavljen Nebojša Ranković. To je prema nezvaničnim informacijama danas odlučeno na sednici Vlade Republike Srbije. 

Tragom ove informacije kontaktirali smo Dragana Vasiljevića, koji je za InfoKG izjavio da nije upoznat sa tim. 

Mene niko nije kontaktirao tim povodom, niti obavestio o tome. Sve je moguće”, rekao je Vasiljević. 

Za sada nije poznat razlog zbog kog je došlo do zamene u rukovođenju Institutom za javno zdravlje Kragujevac. Možda se odgovor na to pitanje krije u dopisu koji su pojedini zaposleni u Institutu navodno uputili Vasiljeviću početkom novembra ove godine, a u čiji posed je došao i InfoKG. Dopisom, kako se u njemu navodi, pojedini zaposlenin ukazuju direktoru na probleme sa kojima se ova ustanova suočava. Dopis možete pogledati OVDE ili u nastavku teksta.

U danima pred nama će se saznati zbog čega je došlo do ove promene i kada će zvanično prof. dr Nebojša Ranković stupiti na direktorsku funkciju u Institutu za javno zdravlje Kragujeva.