InfoFoto: FK Divostin

Uprava fudbalskog kluba i meštani udružili snage da STADION u Divostinu dobije NOVO LICE (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
17:37 | Subota, 02 10 2021

Uprava Fudbalskog kluba Divostin i pojedini meštani ovog sela samoorganizovali su se i odlučili da sopstvenim sredstivma infrastrukturno srede stadion u ovom delu Kragujevca, u nadi da će se plasirati u Prvu gradsku ligu. Iz kluba poručuju da je u toku izgradnja svlačionice, uskoro će izgraditi i montažne tribine sa 200 sedećih mesta, a  u prvim mesecima sledeće godine u planu je i kopanje arterijskog bunara za zalivanje terena.  

Da ljubav prema fudbalu može da zaobiđe sve prepreke, pa i finansijske, pokazuju uprava Fudbalskog kluba Divostin i pojedini meštani ovog sela. Naime, oni su se okupili i rešili da sopstvenim sredstvima finansiraju neophodnu infrastrukturu na stadionu u Divostinu. 

Prioritet za ovu sezonu nam je da rešimo infrastrukturne probleme koje imamo na stadionu u Divostinu. Prvo i osnovno je što smo uspeli da obezbedimo vodu na stadionu. To nam je bio preduslov za svalčionicu, čija je izgradnja u toku, pa kad taj posao bude završen igrači će imati adekvatne uslove. Planiramo da uskoro izgradimo montažne tribine sa 200 sedećih mesta, a stolice smo uspeli da obezbedimo od jednog superligaša. Plan nam je da u februaru ili martu započenom sa kopanjem arterijskog bunara za zalivanje terena“, izjavio je za InfoKG član Upravnog odbora Fudbalskog kluba Divostin, Stefan Jovanović, naglašavajući da posebnu zahvalnost duguju privrednicima iz ovog sela i ostalim prijateljima koji su svojim sredstvima doprineli da do ovoga dođe. 

Iz Fudbalskog kluba Divostin poručuju da sve ovo rade zarad ljubitelja fudbala i igrača u nadi da će se iz Druge plasirati u Prvu gradsku ligu. 

Inače, Fudbalski klub “Dviostin“ osnovan je 1950., a potom je ugašen početkom 2000. Klub je ponovo osnovan 2009. i tada se takmičio u Trećoj gradskoj ligi, da bi u sezoni 2014/2015. ušao u Drugu gradsku ligu, u kojoj je trenutno na prvom mestu na tabeli.

Galerija slika