InfoFoto: FK Radnički 1923

Oglasio se FK "Radnički 1923" o domaćinstvu u narednoj sezoni Super lige: Lazarevac ili Donja Trnava?

Autor: InfoKG
15:00 | Utorak, 23 05 2023

Na kom će stadionu fudbaleri Radničkog 1923 igrati svoje utakmice kao domaćini naredne sezone u Super ligi Srbije, jer uskoro treba da počne izgradnje novog na mestu “Čika Dače”, i dalje je neizvesno. Kako InfoKG saznaje, prva i sigurna opcija je stadion u Lazarevcu, a druga za koju se uprava kluba trudi da je osposobi za odigravanje superligaških utakmica u zemlji je fudbalski kompleksa “Pampas” u Donjoj Trnavi, jer je bliži Kragujevcu.    

Ovim povodom saopštenjem se oglasio Fudbalski klub “Radnički 1923“ u vezi domaćinstva u narednoj sezoni Mozzart Bet Super lige. U nastavku vam prenosimo celo saopštenje kragujevačkog superligaša. 

Zbog neispunjavanja uslova za licenciranje i odigravanje utakmica najvišeg fudbalskog ranga takmičenja u Srbiji, Mocart Bet Superlige, kao i usled najavljenog rušenja i izgradnje potpuno novog stadiona u Kragujevcu, Fudbalski klub Radnički 1923 imao je obavezu da Fudbalskom savezu Srbije prijavi stadion na kome će igrati svoje utakmice kao domaćin naredne sezone.

S obzirom da dva najbliža stadiona u Jagodini i Čačku ne ispunjavaju superligaške standarde, a da Kruševac već ima dve ekipe koje svoje utakmice igraju na stadionu “Mladost”, kao i da ponudu Metalca od 130.000 evra za igranje utakmica na stadionu u Gornjem Milanovcu naš klub nije mogao da prihvati, u razmatranje su uzeti stadioni u Badnjevcu i Donjoj Trnavi.

Gospodin Bratislav Milanović, osnivač i vlasnik kompanije “Majnd grup” i idejni tvorac fudbalskog kompleksa “Pampas” u Donjoj Trnavi, bez pogovora je prihvatio molbu da naš klub svoje utakmice kao domaćin u narednoj sezoni igra na ovom novoizgrađenom sportskom objektu. Nadležni iz Fudbalskog saveza Srbije su tokom prošle nedelje obišli ovaj prelepi fudbalski kompleks, gde su ustanovili da on trenutno ne ispunjava uslove za odigravanje utakmica Mocart Bet Superlige Srbije i tom prilikom su dostavili listu zahteva koje je neophodno ispuniti kako bi ovaj stadion dobio licencu za takmičenje u narednoj sezoni.

Fudbalski klub Radnički 1923, uz podršku Fudbalskog saveza Srbije, Grada Kragujevca i gospodina Milanovića, intenzivno radi na ispunjenju svih propisanih uslova kako bi svi Kragujevčani i navijači Radničkog naredne sezone mogli da gledaju utakmice svog voljenog kluba u neposrednoj okolini Kragujevca”, navodi se u saopštenju FK Radnički 1923. 

Kako InfoKG saznaje iz izvora u FK Radnički 1923, uprava kluba će nastojati da se ispune svi uslovi za odigravanje superligaških utakmica u Donjoj Trnavi, jer je bliže Kragujevcu, od stadiona u Lazarevcu koji je sigurna opcija za odigravanje mečeva naredne sezone.