Info

Urošević: Kragujevčani taoci porodice Nikolić, Vučić rešenje

Autor: Branko Vukašinović
15:01 | Sreda, 15 02 2017

Prihvatanjem kandidature Aleksandra Vučića, a potom i pobedom na predsedničkim izborima stvoriće se uslovi da Srpski pokret obnove napravi novi dogovor sa Srpskom naprednom strankom, kako bi Kragujevac pomerili sa mrtve tačke u kojoj je zaglavljen nesposobnošću čelnika sadašnje lokalne vlasti. To je za InfoKG izjavio predsednik Gradskog odbora i šef Odboničke grupe SPO Milan Urošević.

Odbornički klub Srpskog pokreta obnove glasaće za smenu Radomira Nikolića kada to pitanje bude na dnevnom redu Skupštine grada. Grad i građani Kragujevca postali su taoci porodice Nikolić i njihove svite, a to mora da prestane. Prestao je da postoji i poslednji razlog bitisanja Radomira Nikolića na mestu gradonačelnika Kragujevca. Očekujem da u dogledno vreme sa partnerima sa republičkog nivoa, tu pre svega mislim na SNS, napravimo novi dogovor za Kragujevac, da razgovaramo kako da grad pomerimo sa mrtve tačke u kojoj je zaglavljen nesposobnošću čelnika sadašnje vlasti. Ovaj dogovor ne sme da izostavi ni ostale moguće partnere, niko od nas nema pravo da zbog ličnih sujeta iz priče o budućnosti grada isključi one koju imaju želju i mogu da doprinesu boljitku, upravo suprotno, jer ovo je možda i poslednja šansa da se spreči dalji sunovrat”, rekao je Urošević.

Naglašava i da svako ko misli drugačije, slobodno može da nastavi da podržava Nikolića.

Građani će na narednim izborima doneti konačan sud o tome ko je u pravu i čijim su radom zadovoljni, za nas u SPO-u upravo je to najvažnije, ali oni koji grad svojom nesposobnošću vraćaju u kameno doba neće imati iza koga da se sakriju”, zaključuje Urošević.

Podsetimo, predsednik Gradskog odbora i član predsedništva Srpskog pokreta obnove Milan Urošević je pre mesec dana u izjavi za portal InfoKG pružio podršku Aleksandru Vučiću da bude kandidat vladajuće koalicije na predsedničkim izborima. O tome više pročitajte ovde: Urošević: Vučić da se prihvati kandidature za predsednika Srbije.