InfoKG - 7 dana

InfoKG 7 dana: 20 sajmova, besplatno plivanje, Sretenje, podrška Vučiću, sprema se smena gradonačelnika, novo igralište u Velikom parku…

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Nedelja, 19 02 2017

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Na Šumadija sajmu tokom 2017. dvadesetak sajamskih manifestacija, pljačkaš banke ponovo hara, besplatno plivanje na zatvorenom bazenu, obeleženo Sretenje, bez vrh države, podrška malim herojima obolelim od raka, Urošević: Kragujevčani taoci porodice Nikolić, Vučić rešenje, Sprema se smena Radomira Nikolića, Kragujevački SNS podržao Vučića, novo igralište u Velikom parku, Međunarodna kreativna urbanističko-arhitektonska konferencija "Human Cities”.

Na Šumadija sajmu tokom 2017. biće održano dvadesetak sajmaskih manifestacija, a prvi je Sajam venčanja od 24. do 26. februara. Opširnije o sajamskim manifestacijama ovde: U Kragujevcu 20 sajmova i USKORO: Sajam venčanja u Kragujevcu.

Muškarac koji je opljačkao "Lukoil" pumpu u Ravnom Gaju je blagajnik Aleksandar Spasić koji je 2008. godine izveo pljačku stoleća u Kragujevcu. Kompletan tekst pročitajte ovde: INFOKG SAZNAJE: Razbojnik sa pumpe blagajnik koji je odneo 1,5 miliona evra iz banke i zakopao ih po Šumaricama!

Grad Kragujevac i Kancelarija za mlade obezbedili su besplatne termine za plivanje na zatvorenom bazenu Sportskog centra “Park“ za studente i srednjoškolce. Pročitajte o kojim terminima je reč ovde: Besplatno plivanje na zatvorenom bazenu.

Svečanom akademijom pod nazivom “I Ustav… i Država”, održanom u Staroj skupštini, u Kragujevcu je obeleženo Sretenje. Opširnije o obeležavanju Dan državnosti Republike Srbije pročitajte ovde: Sretenje obeleženo u Kragujevcu, ali bez vrha države.

Kragujevčani su u Pešačkoj zoni u okviru obeležavanja Međunarodnog dana dece obolele od raka puštanjem zelenih balona pružili podršku obolelim mališanima. Pročitajte više ovde o ovoj temi: Kragujevčani puštanjem zelenih balona podržali male heroje obolele od raka.

Prihvatanjem kandidature Aleksandra Vučića, a potom i pobedom na predsedničkim izborima stvoriće se uslovi da Srpski pokret obnove napravi novi dogovor sa Srpskom naprednom strankom, kako bi Kragujevac pomerili sa mrtve tačke u kojoj je zaglavljen nesposobnošću čelnika sadašnje lokalne vlasti. To je za InfoKG izjavio predsednik Gradskog odbora i šef Odboničke grupe SPO Milan Urošević. Kompletan intervju sa Uroševićem na ovom linku: Urošević: Kragujevčani taoci porodice Nikolić, Vučić rešenje.

Šefovi opozicionih odborničkih grupa u Kragujevcu sastali su se kako bi dogovarali smenu gradonačelnika Radomira Nikolića. Koliko bi odbornika podržalo smenu i opširnije o ovoj temi pročitajte ovde: INFOKG EKSKLUZIVNO SAZNAJE: Sprema se smena gradonačelnika Radomira Nikolića!

Članovi Gradskog odbora Srpske napredne stranke podržali su kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika Srbije. Opširnije o ovoj temi ovde: Kragujevački SNS podržao Vučića.

Novo dečje igralište u Velikom parku trebalo bi da bude otvoreno krajem marta. Prostire se na površini od 10.000 kvadratnih metara, a sastoji se od četiri celine. U okviru igrališta izgrađeno je i vodeno prskalište. Kompletna vest na ovom linku: Uskoro otvaranje novog dečjeg igrališta u Velikom parku.

Posle Sent Etjena, Londona i Milana, Međunarodna kreativna urbanističko-arhitektonska konferencija "Human Cities/Sharing Cloud" okupila je u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji partnere na tom projektu iz 11 gradova Evrope. Opširnije o ovoj temi ovde: Posle Sent Etjena, Londona i Milana Kragujevac traži inovativne modele života u gradu.

Ostale vesti iz rubrike INFO pročitajte OVDE.