Info

Uručene nagrade dobitnicima konkursa „Pričajmo o zdravlju“

Autor: InfoKG
13:00 | Četvrtak, 13 05 2021

U okviru Nedelje Crvenog krsta, u zgradi Gradske uprave svečano su uručene nagrade učesnicima konkursa za osnovce i srednjoškolce pod nazivom „Pričajmo o zdravlju“.

Na konkurs, koji u sklopu zdravstveno preventivnih ativnosti tradicionalno, uz podršku grada Kragujevca, organizuje Crveni krst, pristiglo je 150 likovnih i 30 literarnih radova, a nagrađeno je šest – pet likovnih i jedan literarni. 

Konkurs „Pričajmo o zdravlju“ jedan je od prventivnih programa namanjen unapređenju zdravlja, a ove godine veliki broj radova bio je usmeren na svetsku pandemiju korona virusa, što ilustruje koliko ona utiče ne samo na odrasle već i na decu i mlade ljude. „Brinimo o zdravlju, negujmo ga i nesebično čuvajmo u amanet svim budućim generacijama“, napisala je jedna od učesnica konkursa.

Tablet računar, koje je ove godine bio nagrada za najbolje radove dobili su Lena Milošević - učenica petog razreda OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“, Nina Nikolić - učenica šestog razreda OŠ „Živadinska Divac“, Mihajlo Folić - učenik prvog razreda OŠ „21.oktobar“, Kata Stepanović - učenica osmog razreda OŠ „Treći kragujevački bataljon“, Jana Dimitrijević - učenica petog razreda OŠ „Svetozar Marković“ i Đula Hidanović - učenica prve godine Škole za decu sa oštećenim sluhom, koja je kombinujući likovni i literarni rad promovisala značaj mentalnog zdravlja.

Crveni krst Kragujevca uručio je i zahvalnicu za doprinos i zalaganje u ostvarivanju zadataka Crvenog krsta, a posebno u oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi, Mariji Đorđević volonterki i načelnici Odeljenja za zdravstvenu zaštitu u Gradskoj upravi.