InfoFoto: Facebook/Irina Nina Bogosavljević

USPELI SMO! Dragan ima novi bubreg i novi život

Autor: InfoKG
11:00 | Četvrtak, 11 01 2024

Kragujevčanin Dragan Bogosavljević, koji je imao krajnji stadijum bolesti bubrega i za kog se sakupljao novac za odlazak na transplantaciju u Belorusiju, dobio je novi bubreg. To je na Facebook stranici objavila njegova suprugra Irina Bogosavljević. 

Kragujevčanin Dragan Bogosavljević (1975), otac četvoro dece, bolovao je od hronične bolesti bubrega 5. stepena, što je krajnji stadijum bolesti bubrega. Ukazala mu se prilika da ode u Belorusiju na transplantaciju i od kraja maja prošle godine prikupljao je sredstva. 

Organizovani su humanitarni bazari, žurke, novac se prikupljao preko fondacije “Budi human”, njegovi sinovi su postavili štand na ulazu u Arsenal fest i prikupljali novac za lečenje oca, a Dragan je čak prodavao automobil da bi otišao na transplantaciju. Na kraju, zahvaljujući humanim ljudima i raznim akcijama novac je sakupljen. 

Dragan je sa svojoj suprugom Irinom Bogosavljević 17. decembra otišao u Belorusiju na transplantaciju.  Ona je na svom Facebook profilu objavila da je transplantaciju uspešno izvršena i da Dragan ima novi bubreg i novi život.  

Dragi prijatelji, dragi humani ljudi, armijo spasa! Želim svima od srca da se zahvalim u Draganovo i moje ime, za sve što ste učinili za našu porodicu. Lepa vest je da na Draganovom računu imalo dovoljno novčanih sredstava i da je transplatacija uspešno izvršena. Dragan ima novi bubreg i novi život. Živi i zdravi nam bili voli vas porodica Bogosavljević”, napisala na Facebook stranici Draganova supruga Irina Nina Bogosavljević.

  

Time što su svi ljudi dobre volje pomogli Draganu da ode na transplantaciju u Belorusiju, po ko zna koji put smo pokazali da zajedničkim snagama možemo sve. Porodica Bogosavljević zahvaljuje se svima na pomoći.