InfoFoto: Printscreen - RTS

Uznemireni meštani Vinjišta u kom je uhapšen masovni ubica: "Znam ga ceo život, ne znam šta je to prezupčilo u njemu"

Autor: InfoKG
19:22 | Petak, 05 05 2023

Dvadesetjednogodišnji U. B. osumnjičen da je noćas u okolini Mladenovca i Smedereva ubio osam i ranio 14 osoba, uhapšen je u blizini Kragujevca, piše RTS. Policija ga je pronašla u kući njegovog rođaka u selu Vinjištu. 

Meštane mirnog sela Vinjišta, uznemirila je informacija, koju su saznali iz medija, da se baš kod njih krio osumnjičeni za masovni zločin počinjen u Mladenovcu. Nezvanično, do Kragujevca je stigao tako što je uz pretnju ručnom bombom primorao taksistu da ga doveze do kuće rođaka. 

Čula sam samo da se krio tu pored moje kuće. On i ja se znamo ceo život. Maltene od kako je probauljao dečko. Ne znam šta da kažem osim da sam šokirana, stvarno su bili dobra porodica. I dalju su dobra prodica, samo ne znam šta je to prezupčilo u njemu i presudilo da uradi tako nešto”, izjavila je za RTS meštanka Vinjišta, Valentina Stijović.  

Uznemireni su i meštani susednog kragujevačkog naselja Grošnice, koji za RTS kažu: 

Strašno je ovo što se dešava. Ovo treba da se reši jedanput za sva vremena. Oduzeti oružje svima, koji nije sposoban.” 

To je sramota i za naše društvo i za sve, da on mlad tako radi, još ni ova tuga nije prošla.”  

Goršnica i Vinjište su tokom čitavog dana bili pod opasdom policije, koja i dalje radi na rasvetljavanju svih činjenica ove tragedije. Tim za neeksplodirana ubojna sredstva kragujevačkog Sektora za vanredne situacije preuzeo je četiri ručne bombe iz domaćinstva u kom se osumnjičeni krio. 

Izvor: RTS