Info

Vakcinisano 35 starijih Kragujevčana (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Subota, 16 01 2021

U Kragujevcu je danas vakcinisano 35 građana, starijih od 75 godina, prijavljenih posredstvom portala eUprava. Vakcinisani Kragujevčani kažu da nijednog trenutka nisu imali dilemu da li da se vakcinišu i pozivaju građane da to isto učine. Iz kragujevačkog Doma zdravlja najavljuju da će tokom sledeće nedelje nastaviti imunizaciju zdravstvenih radnika i korisnika socijalni ustanova.   

Imunizacija građana, prijavljenih posredstvom portala eUprava, počela je danas i u Kragujevcu. Fajzerovu vakcinu danas je primilo 35 Kragujevčana starijih od 75 godina, a najstariji među njima je devedesetpetogodišnji Đorđe Đorđević.   

Redovno primam vakcinu protiv sezonskog gripa, pa računam da je i ova bezbedna. Ako gledamo i na sredinu kojom se krećemo, ona treba da bude zaštićena. Ljudi treba da se vakcinišu, bez obziro koliko će da traje“, rekao je Đorđe Đorđević. 

Slušam, pratim lekare. Smatram da je pametnije da se vakcinišem nego da obolim, to je jedini motiv. Podržavaju me sin, snaja, uničići, a unuka me je i prijavila“, kazala je Milenka Vasiljević. 

Osećam se dobro. Nije bilo dileme da li da primim vakcinu, pošto je meni 1942. godine mala sestra preminula, jer nije bilo vakcine protiv difterije. Odajem priznanje medicini“, rekao je Danilo Mojsić. 

Najstarije Kragujevčane danas su vakcinisale dve ekipe lakara o tehničara ovdašnjeg Doma zdravlja. Iz ove zdravstvene ustanove poručuju da su, shodno zainteresovanošću građana, spremni da povećaju broj ekipa, ali i punktova za imunizaciju. 

Plan vakcinacije pravi kancelarija Vlade Republike Srbije i od njih dobijamo spisak. Mislim da je sve to dobro organizovano. U ponedeljka krećemo sa ponovnom vakcinacijom Zavodu za smeštaj odraslih lica “Male pčelice“, u utorak vkacinišemo zdravstvene radnike Hitne pomoći, Kliničkog centra i Doma zdravlja, u sredu radnike privatnih zdravstvenih ustanova. Očekuje da sledeće nedelje krene i vakcinacija sa ruskom i kineskom vakcinom i za građana i za zdravstvene radnike. Vakcinacija se zahuktava i mi smo spremni“, rekao je direktor Doma zdravlja Kragujevac, Vasilije Antić.

U Kragujevcu je do sada blizu 800 zdravstvenih radnika i korisnika ustanova socijalne zaštite vakcinisano.

Galerija slika