Info

Vatrogasci ugostili mališane iz vrtića: Deca uživala i isprobala vatrogasnu opremu (FOTO)

Autor: InfoKG
12:00 | Ponedeljak, 19 12 2022

Mališani iz Predškolske ustanove Duga su sa roditeljima i vaspitačima posetili Vatrogasno-spasilačku četu kragujevačke Uprave za vanredne situacije. Tom prilikom, roditelji i vaspitači su se podsetili, a najmlađi naučili kako treba da postupaju u slučaju požara, poplava i zemljotresa.

Deci je pokazana lična i zaštitna oprema i to, odela za reagovanje u akcidentima sa opasnom materijama, odela za prilaz vatri i lična zaštitna oprema.

Nakon toga su deca isprobala ulogu vatrogasca-spasioca isprobavanjem vatrogasnih šlemova i ulaskom u vatrogasna vozila. 

Za roditelje i vaspitače je održana kratka obuka o korišćenju ručnih aparata za gašenje početnih požara.

Edukaciju o rizicima od požara i načinu reagovanja u vanrednim situacijama potrebno je započeti još od malih nogu. Neophodno je učiti decu da požari mogu biti vrlo opasni. Na ovim vežbama pokazali smo našim najmlađim sugrađanima opremu koju vatrogasci koriste, ali i kako se postupa u slučaju požara, poplava i zemljotresa“, rekao je načelnik kragujevačke Uprave za vanredne situacija, Zoran Kočović. 

Inače, Uprava za vanredne situacije tokom cele godine organizuje edukaciju najmlađih i taktičko-pokazne vežbe kako bi ih upoznali sa poslom koji obavalju vatrogasci.

Galerija slika