Info

I KRAGUJEVAČKI VATROGASCI otputovali u Tursku da pomognu ugroženom stanovništvu (FOTO)

Autor: InfoKG
22:03 | Ponedeljak, 06 02 2023

Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina sa 27 pripadnika, među kojima je i osmorica kragujevačkih vatrogasaca, otputovali su večeras u Tursku, koju je pogodio razorni zemljotres, kako bi pomogli ugroženom stanovništu u toj zemlji. 

Više od 2.700 osoba stradalo je u zemljotresu jačine 7,8 jednica Rihterove skale, koji je pogodio deo Turske u blizini granice sa Sirijom, piše RTS. Broj žrtava nije konačan, a u pomoć Turskoj stižu spasilački timovi iz Evrope. 

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, po nalogu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, uputio je večeras dva Specijalistička tima za spasavanje iz ruševina sa 27 pripadnika, službenim psom obučenim za pretragu terena i kompletnom opremom za probijanje, presecanje i elektronsku pretragu nestalih lica... Među pripadnicima srpskih spasilačkih timova je i osmorica kragujevačkih vatrogasaca. 

Ovi hrabri ljudi, među kojima su i kragujevački vatrogasci, sa svojom opremom su direktnim letom krenuli u područje koje je najviše pogođeno zemljotresom. Srecno momci! Ponos ste Srbije, Šumadije i našeg Kragujevca!”, izjavio je za InfoKG načelnik Uprave za vanredne situacije i pukovnik policije, Zoran Kočović. 

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova saopštili su da će,  uz savremenu opremu tešku 4,5 tona, srpski vatrogasci - spasioci, obučeni i spremni da reaguju u svim situacijama, dati svoj maksimum da pomognu turskim kolegama i građanima Turske u potrazi i spasavanju preživelih. 

Izvor: MUP, RTS i InfoKG

Galerija slika