InfoFoto: Printscreen - N1

Vučić odlikovao Milisavljevića: “Priznanje za celu ekipu iz KC Kragujevac koja je suzbijala pandemiju u Novom Pazaru”

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Sreda, 11 11 2020

Povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu, ukazom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, načelnik Odeljenja grudne hirurgije u kragujevačkom Kliničkom centru i regionalni koordinator Ministarstva zdravlja za kovid pandemiju, prof. dr Slobodan Milisavljević odlikovan je zlatnom medaljom za zasluge u suzbjanju Korona virusa. Milisavljević je za InfoKG izjavio da ovo odlikovanje predstavlja veliku čast, ali da ne pripada samo njemu, već i njegovim kolegama.

Načelnik Odeljenja grudne hirurgije u kragujevačkom Kliničkom centru Slobodan Milisavljević je od strane Ministarstva zdravlja postavljen za regionalnog koordinatora za kovid pandemiju. On je predvodio ekipu medicinskih radnika kragujevačkog Kliničkog centra, koja je u najtežim trenucima, krajem juna i početkom jula, otišli kao ispomoć kolegama u Novom Pazaru.   

Prof. dr Slobodan Milisavljević je zbog toga ove godine povodom Dana primirja, ukazom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, odlikovan zlatnom medaljom za zasluge. 

Milisavljević je izjavio za InfoKG da ovo odlikovanje predstavlja veliku čast, ali da ne pripada samo njemu, već i njegovim kolegama. 

Ja sam se uvek trudio i kao lekar i kao patriota da pomognem kada je najteže. U Novom Pazaru je u tom trenutku situacija bila dramatična i otišli smo da pomognemo. Ovo priznanje ne doživljavam samo kao svoje, već je za čitavu ekipu koja je krenula sa mnom u Novi Pazar da suzbijemo pandemiju i za kratko vreme od 7 do 10 dana uspeli smo da se izborimo sa drugim talasom. Pored toga što je ovo priznanje velika čast, ono je i obaveza jer je pitanje kada će pandemija da se završi, ali mi smo tu kao lekari i kao ljudi da pomognemo kada je najteže”, izjavio je za InfoKG načelnik Odeljenja grudne hirurgije u kragujevačkom Kliničkom centru i regionalni koordinator Ministarstva zdravlja za kovid pandemiju, prof. dr Slobodan Milisavljević. 

Zbog trenutne epidemiološke situacije, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas nije uručio odlikovanja laureatima, već su imena odlikovanih samo pročitana. Vučić će odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama, među kojima je i prof. dr Slobodan Milisavljević uručiti kada epidemiološke mere to dozvole.