InfoFoto: mos.gov.rs

Za projekte zapošljivosti mladih Kragujevac od ministarstva dobio 2,9 miliona dinara

Autor: InfoKG
10:00 | Ponedeljak, 31 05 2021

Lokalna samouprava je na konkursu Ministarstva omladine i sporta za projekat „Možeš i ti postati mladi preduzetnik grada Kragujevca“ dobila sredstva u iznosu od 2,9 miliona dinara. 

U Palati Srbija, sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem, u ime grada Kragujevca, ugovor je potpisao Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom. Ugovori su potpisani za ukupno 96 projekata iz Srbije.

Reč je o partnerskom projektu sa Univerzitetom u Kragujevcu i Biznis inovacionim centrom čiji je cilj povećanje zapošljivosti mladih, kao i razvoj sistema podrške u oblasti zapošljavanja i samozapošljavanja mladih.

U okviru projekta “Možeš i ti postati mladi preduzetnik grada Kragujevca“ za mlade nezaposlene, mlade koji završavaju fakultete ili srednje škole, osmišljen je program obuka za prenosive veštine, karijernog vođenja i savetovanja, ali i program testiranja poslovne ideje i dodele grantova za najinovativniju ideju. Projekat podrazumeva i dodelu grantova za samozapošljavanje. Najbolje i najinovativnije ideje zajedno sa Kancelarijom za mlade odabraće stručna Komisija. Mladima će se u zavisnosti od poslovnih ideja i biznis planova dodeljivati grantovi za nabavku opreme, materijala i drugih sredstava za rad. Projektom su predviđeni i troškovi registracije preduzetničkih radnji.