Info

Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo: Druženje policije sa kragujevačkim osnovcima (FOTO)

Autor: InfoKG
14:45 | Petak, 22 09 2023

U okviru projekta “Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“, na Trgu slobode, ispred zgrade kragujevačke Policijske uprave održane su promotivne radionice za đake, njihove roditelje i nastavnike. Najmlađi Kragujevčani su uživali u druženju sa pripadnicima Policijske uprave Kragujevac.   

Projekat “Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ zvanično je počeo danas u Kragujevcu i to promotivnim radionicama na kojima su se pripadnici Policijske uprave družili sa kragujevačkim osnovcima. 

Mališanima svih uzrasta su se, uz igru i razgovor sa policijskim službenicima, upoznali sa policijskom profesijom, ali i sa osnovama bezbednosti. Deca, roditelji, učitelji bili su u prilici da se upoznaju sa preventivnim projektom “Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo”. 

Cilj projekta je da se kod učenika osnovnih škola podigne svest o štetnosti i posledicama nasilnog ponašanja u stvarnom i virtuelnom svetu, da im se ukaže kako da prepoznaju različite vidove nasilja i diskriminacije, ali i da se informišu o načinima pomoći, podrđke i zaštite, kao i usvajanje znanja i veština o bezbednom učešću u saobraćaju i ponašanju u vanrednim situacija”, izjavila je poručnik u kragujevačkoj Policijskoj upravi, Tijana Čpajak.   

Projekat će biti realizovan u svim osnovnim školama u Srbiji, a samim tim i na teritoriji koju pokriva Policijska uprava Kragujevac.  

U okviru projekta u toku prvog i drugog polugodišta sprovodiće se radionice na tri teme i to bezbednost dece u saobraćaju, bezbednost dece u vanrednim situacijama, koje su namenjene učenicima od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola, kao i radionice na temu prevencija vršnjačkog nasilja u stvarnom i virtuelnom svetu, koja će biti namenjena učenicima od petog do osmog razreda osnovnih škola. U ovaj projekat uključeni su policijski službenici opšte nadležnosti, policijski službenici kriminalističke policije, saobraćajne policije i vatrogasne jedinice”, rekla je Čpajak. 

Projekat “Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ realizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Ministarstvom prosvete i Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti, uz podršku Misije OEBS-a, Agencije za bezbednost saobraćaja i Udruženja “Caritas” .

Galerija slika