Info

Zakazana poslednja ovogodišnja sednica Skupštine grada

Autor: Jovana Mladenović
14:00 | Ponedeljak, 20 12 2021

Nakon konsultacija sa šefovima odborničkih grupa predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović zakazao je 13. redovnu sednicu lokalnog parlamenta za ponedeljak, 27. decembar, s početkom u 9 časova. 

Na poslednjoj sednici u ovoj kalendarskoj godini odbornici će usvajati finansijske planove poslovanja javnih i javno komunalnih preduzeća i privrednih društava.

Na osnovu donete odluke o budžetu na prethodnoj sednici i smernica koje su dobili od Gradskog veća i Skupštine grada, sva privredna društva, javna preduzeća, sve ustanove čiji je osnivač grad, predstaviće svoje finansijske planove.

Pored razmatranja predloga iz oblasti prostornog i urbanističkog planiranja, odbornici će razmatrati i Odluku o usvajanju Strategije socijalne zaštite za period 2021-2025.

Ovaj strateški dokument tangira lica koja imaju određenu vrstu invaliditeta ili hendikepa, a određuje i smernice u kom pravcu treba raditi kada je u pitanju zapošljavanje i samozapošljavanje tih lica kao i stacionarni smeštaj kada se radi o licima koja su žrtve nasilja u porodici, izbeglice i interno raseljena lica, kaže Petrašinović.

Skupštini grada pristigle su prijave kandidata za dužnosti lokalnog ombudsmana i zamenika lokalnog omudsmana. To je postupak koji smo započeli pre nešto više od mesec dana, kaže predsednik Petrašinović. Za ove dve jako visoke dužnosti deset odborničkih grupa je predložilo svoje kandidate. U daljem postupku predviđeno je da administrativni odbor obavi intervju sa ovim kandidatima kojim će se proveriti stručno znanje i sposobnost ovih lica za obavljanje odgovorne funkcije.

Kroz dopunu materijala za 13. redovnu sednicu, očekuje se predlog Plana razvoja kulture za period  2021-2025.