InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Zasedala SG: Odbornici o dobitnicima Đurđevdanske nagrade i Apotekarskoj ustanovi Kragujevac

Autor: Jovana Mladenović
15:41 | Utorak, 11 04 2023

Na današnjoj sednici Skupštine grada odbornici su dali saglasnost na pokretanje postupka realizacije projekta javno-privatnog partnerstva sa elementima koncesije za obavljanje farmaceutske zdravstvene delatnosti na primarnom nivou na teritoriji grada Kragujevca i teritorijama na kojima Apotekarska ustanova Kragujevac obavlja delatnost. Ideja donošenja ove odluke je prevencija finansijskog kolapsa i da se u pravom trenutku pomogne Apotekarskoj ustanovi Kragujevac. Ovaj model pokazao se kao dobra praksa u državnim apotekama drugih gradova u Srbiji koje su mu pristupile. Opširno na: Apotekarska ustanova Kragujevac ulazi u projekat javno-privatnog partnerstva sa elementima koncesije, evo šta to znači

Data je saglasnost i na projekat javno-privatnog partnerstva za poveravanje obavljanja komunalne delatnosti javnog prevoza grada Kragujevca bez elemenata koncesije.

Skupština je usvojila predloge odluka o dodeli godišnje nagrade grada Kragujevca - Đurđevdanske nagrade za 2022. godinu. Opširno na: Odbornici potvrdili - ONI su dobitnici ĐURĐEVDANSKE NAGRADE

Na današnjoj sednici doneta je i odluka o uspostavljanju saradnje grada Kragujevca sa opštinom Budva u Crnoj Gori uvažavajući tradicionalno prijateljstvo i istorijsku povezanost dva naroda.

Usvojen je Predlog odluke o donošenju Lokalnog antikorupcijskog plana (LAP) grada Kragujevca za period 2023-2026. godine.