InfoFoto: Ilustracija - Printscreen/RTS

“Zastava oružje” gradi HALU od 2,5 miliona evra

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Petak, 02 11 2018

Izgradnja hale u fabrici “Zastava oružje”, površine gotovo 5.000 kvadratnih metara, trebalo bi da počne u decembru, izjavo je za InfoKG, direktor kragujevačke namenske, Milojko Brzaković. Reč je o investiciji vrednoj oko 2,5 miliona evra, a novac je obezbeđen iz sopstvenog poslovanja “Zastava oružja”. 

Urađen je projekat, potom raspisan tender i na kraju je izabran izvođač radova. Tako da su se stvorili uslovi da krenemo u realizaciju ovog projekta i očekujem da će radovi početi za mesec dana”, rekao je za InfoKG Brzaković.   

Ukupna površina nove hale biće 4.800 kvadratnih metara. Od toga, na površini od 4.000 kvadrata biće smešten proizvodi pogon, a ostatak prostora je namenjen za magacin, kancelarije, toalete. 

Nama je hala potrebna kako bismo rasteretili postojeće pogone i stvorili bolje uslove za rad. Od sopstvenog poslovanja obezbedili smo oko 2,5 miliona evra za ovu investiciju”, kaže Brzaković. 

Očekivanja su da će radovi na izgradnji nove hale u fabrici “Zastava oružje” biti okončani u maju ili junu sledeće godine.