InfoFoto: RTK

Počela izgradnja INDUSTRIJSKOG PARKA u Kragujevcu, posao za 800 ljudi

Autor: InfoKG
12:00 | Ponedeljak, 01 07 2019

Holandska kompanija CTP Invest započela je prvu fazu izgradnje Industrijskog parka u Slobodnoj zoni, u blizini krsta na ulazu u Kragujevac, u kom će raditi oko 800 ljudi, piše RTK. Na istoj lokaciji, auto kuća Tasić gradi najsavremeniji Volkswagen prodajno-servisni centar, u ovom trenutku, u ovom delu Evrope. 

U Slobodnoj zoni u toku je izgradnja Industrijskog parka i Volkswagen prodajno-servisnog centra. Industrijski park, površine 26 hilјada kvadrata, gradi Holandska kompanija CTP Invest. U prvoj fazi biće izgrađeno nešto više od 18.000 kvadrata. Objekat bi trebalo da bude otvoren 1. novembra, a ukupna vrednost investcije je 24 miliona evra. Investicija CTP-a u objekat i prateće sadržaje iznosi 16 miliona evra, dok će zakupac u opremu uložiti oko osam miliona evra i uposliti 800 radnika.

Jako smo zadovolјni i srećni što smo u Kragujevcu. Kragujevac je za nas strateški važan grad. Kao regionalni centar, univerzitetski centar sa velikom industrijskom tradicijom. Mi smo sada u Kragujevcu u fazi realizacije objekta preko 25.000 kvadrata proizvodnog objekta od čega će preko 3.000 kvadrata biti kancelarijski prostor, na tri etaže sa svim pratećim sadržajima moderne fabrike, kao što su laboratorije, kantine, odnosno restoran i sve što je potrebno za modernu proizvodnju. Inače, mi smo identičan objekat ovome napravili pre dve godine u Češkoj tako da je ovo nastavak dobre saradnje sa klijentom za koga radimo. U suštini ovde će se baviti proizvodnjom za auto-industriju, oni su dobavlјači velikih kompanija, ali ovde će se proizvoditi zahtevni tehnološki delovi za jednog od tri najveća nemačka proizvođača automobila”, rekao je za RTK Vlatko Đuriček iz CTP Investa.

Na istoj lokaciji, i auto-kuća Tasić započela je izgradnju najsavremenijeg Volkswagen prodajno-servisnog centra u ovom delu Evrope.

Slobodna zona Šumadija osnovana je u martu ove godine, sa namerom da se stvore mogućnosti za povećan izvoz i niže troškove poslovanja privrednih subjekata, čime bi se unapredila njihova konkurentnost i dao podsticaj dalјem ekonomskom razvoju Kragujevca i regiona.

Izvor: RTK