InfoFoto:  Ilustracija - InfoKG i Pixabay.com

Zatreslo se tlo u Kragujevcu

Autor: InfoKG
08:00 | Utorak, 04 04 2023

Kragujevac je noćas pola sata posle ponoći pogodio zemljotres jačine 2,8 jedinica Rihterove skale. Na svu sreću, potres ove jačine ne može da izazove oštećenja, a eventulano su mogli da ga osete meštani naselja i sela u okolini epicentra, koji je bio između sela Bare i Ljuljaci, kao i stanari višespratnica. 

Republički seizmološki zavod saopštio je da je noćas u 00:25 sati registrovan zemljotres magnitude 2,8 jedinica Rihterove skale u Kragujevcu. Epicentar je bio u između sela Bare i Ljuljaci. 

Teorijski intenzitet u epicentru procenjen je na III-IV stepena Merkalijeve skale. Zemljotresi ovakvog intenziteta ne mogu izazvati oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti“, objavljeno je na sajtu Republičkog seizmološkog zavoda.

Podsetimo, osim što su se u prethodnom periodu osetili zemljotresi koji su pogodili zemlje u okruženju, u Kragujevcu je početkom novembra 2021. zabeleženo nekoliko zemljotresa, od koji je najjači bio 4,4 jedinice Rihterove skale. Uglavno je epicentar tih zeljotresa bio u blizini jezera Vodojaža. Na svu sreću, tokom tih zemljotresa nije bilo pvređeni, niti materijalne štete.