InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

"Zimska čarolija" stigla u Kragujevac (FOTO)

Autor: InfoKG
08:19 | Subota, 02 12 2023

Koncert Dečijeg hora "Čarolija" sa Leontinom Vukomanović, Tijanom Dapčević i Ivanom Peters otvorio je praznični festival "Zimska čaroliju" u Kragujevcu. Posetioci svih uzrasta uživali su u svetlucavom ambijentu Trga vojvode Radomira Putnika.

Novogodišnji ukrasi, irvasi sa deda Mrazovim kočijama, svetlucavi vozić, jelka želja, drvene kućice, džindžer bred haus, svetleće novogodišnje instalacije različitih boja i oblika, Kragujevčane su uveli u čarobno praznično raspoloženje.

Veliki broj koncerata, predstava, dramskih nastupa, bioskopa na otvorenom, animatora, radionica za najmlađe i drugih iznenađenja očekuju građane tokom dva meseca. Svetlosni tunel u obliku srca povezuje dve celine - klizalište na Trgu svetog Đorđa i zimsko selo na Trgu vojvode Radomira Putnika.

U organizaciji Doma omladine na bini na Trgu sviraće grupe De si Džesi, Rok art, Trajb, Vesele 80, Dark Šajns, Oktava, Duo trio kvatro, grupa Mamurni ljudi i mnogi drugi. Ušuškani ambijent zimskog sela na Trgu biće mesto susreta, druženja i uživanja, mesto gde će Kragujevac i Kragujevčani dočekati i Novu, 2024. godinu uz muziku YU grupe i vatromet.

O predstojećim događajima i programima u Zimskoj čaroliji građani mogu da saznaju na društvenim mrežama, zvaničnim instagram (zimskacarolija.kg) i fejsbuk (Zimska čarolija Kragujevac) profilima.
 

Galerija slika