Info

“Zlatni list” stigao u Kragujevac, region hoće "Fiću" za uspomenu

Autor: Jovana Mladenović
12:01 | Sreda, 17 05 2017

Gradska turistička organizacija “Kragujevac” je dobitnik Plaketu za promociju turizma na 15. Međunarodnom sajmu turizma i ekologije “LIST” 2017, koji se ove godine održavao od 11. do 13. maja, u Lukavcu kod Tuzle.

Na sajmu, koji je najveći ove vrste u BiH, učestvovalo je oko 150 izlagača, iz 10 zemalja (Srbija, Crna Gora, Mađarska, Hrvatska, Slovenija, Turska, Albanija, Indonezija, Malezija i BiH), koji su predstavili turističku ponudu krajeva iz kojih dolaze. Sajam je posetilo više od 10.000 ljudi, a organizovan je u saradnji sa Opštinom Lukavac i Turističkom zajednicom Tuzlanskog kantona, uz podršku Ministarstava vanjske trgovine i ekonomskog razvoja, turizma, razvoja i preduzetnštva, kao i vlade Tuzlanskog kantona. Pored Sajma turizma paralelno su se, kao tradicionalne komponente Lukavačkog sajma turizma, održavali i Festival hrane i pića, takmičarska novinarska kotlićijada, takmičenje u gađanju glinenih golubova, trka biciklista, koncerti.

Kragujevačka turistička organizacija je za vreme sajma na štandu predstavila grad i region Šumadije propagandim materijalom iz različitih oblasti (istorija, smeštaj, verski turizam, seoski turizam, ekologija, lov i ribolov, planinarske staze i gljive). Predstavnici nekoliko TV, radio, elektronskih i štampanih medija su posetili štand Kragujevca, snimili ga, dobili izjave, a pojedini će objaviti i priloge o Kragujevcu u jutarnjim i turističkim programima TV stanica Tuzlanskog kantona.

Pažnju mnogobrojnih posetilaca su privukli i suveniri grada Kragujevca, a među njima najviše oni koji su imali motiv "Fiće". U neposrednom kontaktu sa posetiocima predstavnici Kragujevca su promovisali turističke kapacitete grada i okoline, mogućnosti za boravak turista i razgledanje, kao i manifestacije kulturne i sportske događaje.