InfoFoto: InfoKG

Otvoren 14. Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma: Poklon putovanja i popusti za posetioce (FOTO)

Autor: InfoKG
13:00 | Četvrtak, 23 11 2023

Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma, 14. po redu, svečano je otvoren danas na Šumadija sajmu i trajaće do subote, 25. novembra. Na manifestaciji turističke potencijale, atrakcije i programe putovanja, predstavlja stotinak izlagača, uglavnom lokalnih turističkih organizacija iz Srbije, ali i iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Mađarske. Na sajmu učestvuju i turističke agencije, hotelijeri, banjska lečilišta, seoska domaćinstva, vinarije i destilerije.

Tokom sva tri sajamska dana biće organizovan bogat program, stručna predavanja za izlagače, promocije i prateći zabavni sadržaji za posetioce, uz nastup kragujevačkih folklornih ansambala i pevačkih grupa. 

U okviru 14. Međunarodnog sajma turizma i seoskog turizma u hali Šumadija sajma predstavlja se i oko 40 proizvođača zimnice iz Kragujevca i Šumadije, ali i drugih delova Srbije. Posetioci su u prilici da kupe zdrave domaće proizvode, zimnicu, džemove i slatka, sokove, hleb, pite i medenjake.  

Tokom drugog dana sajma održaće se “Šumadijska čajanka”, koja okuplja domaćine iz sela širom Šumadije, koji se u okviru ove manifestacije nadmeću u pripremi vruće rakije. 

Cena ulaznice je simbolična, 100 dinara. Za posetioce su obezbeđeni pokloni, od paketa suvenira do putovanja na nekoj od destinacija u Srbiji.
Sajam je otvoren za posetioce od 10 do 18 časova, u četvrtak i petak, 23. i 24. novembra. Radno vreme u subotu, 25. novembra, je od 10 do 15 časova. 

Organizatori su “Šumadija sajam“ i Gradska turistička organizacija „Kragujevac“, a pokrovitelji Ministarstvo turizma i omladine i grad Kragujevac.

Galerija slika