KulturaFoto: SKC Kragujevac

„Fish in oil“ sa Jelenom Popržan u SKC-u

Autor: InfoKG
11:30 | Nedelja, 31 03 2024

U Kontakt galeriji Studentskog kulturnog centra Kragujevac nastupiće „Fish In Oil“ sa Jelenom Popržan sutra od 21 sat. Ulaz je besplatan.

„Fish in oil“ je trenutno najtraženiji beogradski bend čiji se električni tonovi mešaju sa pankom, free jazz-om, filmskom muzikom i bluzom. Jelena Popržan je jedna od najsvestranijih muzičarki austrijske scene, koja kombinuje različite muzičke žanrove i kroz improvizaciju donosi novi zvuk.

Gitarista Bratislav Radovanović je osnovao bend pre 30 godina u Prištini. Od 2011. godine, kada se preselio u Beograd, nastupa u kvintet formaciji. Viola i glas Jelene Popržan, električna gitara Bratislava Radovanovića, bas Branislava Radojkovića, bubnjevi Feđe Franklina, udaraljke Aleksandra Radojičića, saksofoni Rastka Uzunovića i Đorđa Kujundžića, transformišu se u originalne melodije.

Jedinstvenim spojem senzibiliteta muzičara nastaju muzičke priče koje publiku nepretenciozno odvode u imaginativne zvučne predele u kojima je sve moguće.

Ovim nastupom, bend će obeležiti petogodišnju saradnju sa Jelenom Popržan. Zajedno su prvi put nastupili na festivalu Jazzire u Subotici.

Sastav:
Jelena Popržan – viola, vokal
Bratislav Radovanović – el. gitara
Rastko Uzunović - tenor saksofon
Đorđe Kujundžić – saksofoni
Branislav Radojković – kontrabas, el. bas gitara
Feđa Franklin – bubnjevi
Aleksandar Radojičić – udaraljke
Bojan Rajačić- zvuk