KulturaFoto: Printscreen - RTK

Glumac Milić Jovanović oprostio se od pozorišne publike

Autor: InfoKG
11:00 | Četvrtak, 24 11 2022

Predstavom „Ženidba i udadba“, izvedenoj u Knjaževsko srpskom teatru, jedan od najproduktivnijih kragujevačkih glumaca Milić Jovanović, oprostio se od pozorišne publike, piše RTK. Tokom bogate i raskošne karijere, ostvario je više od 70 pozorišnih uloga, režirao je predstave, glumio u serijama, na filmu. 

Interesantan osećaj. Silom prilika, 65 godina, 45 godina u pozorištu. Od 20 godina sam počeo u Narodom pozorištu Sterija u Vršcu, nastavio karijeru, od 1983. sam u Teatru Joakim Vujić, sada Knjaževsko-srpskom teatru. Nije ovo kraj, glumci ne idu u penziju, rade do kraja života“, rekao je za RTK Milić Jovanović. 

Za umetnička ostvarenja dobitnik je brojnih priznanja. Dobitnik je i četiri Godišnje nagrade u matičnom teatru, nagrade za kolektivnu igru na Joakim Inter festu 2009. godine. Nesebičan doprinos dao je razvoju i amaterske scene.

Jedan je od osnivača „Šelter“ scene koja deluje pri Savezu dramskih umetnika Srbije od 1999.godine. Paralelno sa glumačkim ostvarenjima, pomagao je rad amaterskih pozorišta, režirao niz predstava u Pozorištu za decu, učestvovao u poemama, filmskim i televizijskim projektima. 

Izvor: RTK