KulturaFoto: Slavoljub Radojević

Izložba kragujevačkog slikara Gorana Rakića u Aleksić Galeriji

Autor: InfoKG
10:00 | Petak, 12 05 2023

Izložba kragujevčkog slikara Gorana Rakić biće otvorena sutra od 18 časova u Aleksić Galeriji, koja se nalazi u Karađorđevoj 26. Posetioci će biti u prilici da pogledaju Rakićeve radove iz najnovije produkcije.

Naslovi naslikanih kompozicija “Jutro u Mon Perinu“, „Uspomene“, „ Oaza“ – pokazatelji su izabranih unosa energije svih vrsta u njima Rakićeva stvaralačka tišina je zaustavljena da pred posmatračem sprovodi vizuelnu atmosferu dinamizama svetlosne i materijalne imaginacije. Prizori zaobilaze autentično otkrivanje, ne samo vlastitosti, već i odnegovanih događaja u kojima se izmičući subjekt ili tema sustiču u opčinjavajućoj igri afektivnog definisanja. Slikarev kaleidoskop oblika i doživljaja time se ukazuje kao alternativna pripovest uzroka, a jednako i posledica, datih snagom istraživačke iskrenosti“, napisao je istoricar umetnosti Nikola Šuica iz Beograda.

Inače, Aleksić Galeriji je nova u našem gradu, a izložbom dela Gorana Rakića svečano će sutra početi sa radom u Karađorđevoj ulici 26.