KulturaFoto: facebook/yokonoband

Koncert benda „Yokono“: Promocija prvog albuma u SKC-u

Autor: Jovana Mladenović
16:00 | Petak, 07 12 2018

Bend „Yokono“, četvoročlani, instrumentalni, eksperimental-rok bend iz Beograda, promovisaće album prvenac sutra od 22 časa u SKC-u.

Od nastanka 2011, bend je preko jam session-a tragao za autentičnim zvukom, što je bitno uticalo na sam razvoj muzike, kao i pristup izvođenju uživo.

Fuzijom mnogih muzičkih pravaca od gitarskog ambijentala, stoner roka, preko post roka, hard roka i dab-a, „Yokono“ instrumentalnom rokenrol energijom kreira jedinstveni muzički izraz koji je i sirov ali i sofisticiran. Nastupi su često jam session putovanje koje korespondira sa publikom i ostvaruje izvestan psihološki efekat. Na njihovim nastupima tokom poslednjih godina ravnodušnost ne nalazi svoje mesto u blizini stejdža.

U okviru projekta „Konkurs za Prvi CD“, podržanog od Skupštine grada Kragujevca, „Yokono“ je izabran za jednog od dva sastava kome SKC Kragujevac objavljuje prvo izdanje pod nazivom „Bigz live studio sessions“. Album je sniman u studiju „Klinika Petrović”, oktobra 2017. Miks i produkciju potpisuje Ivan Petrović a audio dizajn Julius Velker.

Članovi benda su:
Aleksandar Minović – gitara
Nenad Košanin – gitara
Miljan Komatina – bas
Predrag Matović – bubnjevi

Ulaz na koncert je besplatan.