Kultura

Počeo Prvi festival muzičke omladine

Autor: Jovana Mladenović
13:31 | Utorak, 23 05 2017

U Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije počeo je Prvi festival muzičke omladine, u organizaciji Udruženja Muzička omladina Kragujevac, uz podršku Muzičke škole “Dr Miloje Milojević“ i pod pokroviteljstvom grada Kragujevca

Festival ovakvog koncepta označava rehabilitaciju muzičke omladine grada koja je nekada aktivno učestvovala u kreiranju kulturnog života, a misija Udruženja Muzička omladina je prilagođavanje programa zahtevima savremenog načina razmišljanja i trebalo bi da bude pokretač kreativnosti i inovacija a da glavnu ulogu u svemu imaju mladi ljudi. Festival ima i stručni i umetnički potencijal da kulturnu scenu upotpuni inovativnošću. Organizacija festivala, teme radionica ali i izvođači koji nastupaju na festivalu pokazuju da Muzička škola ima stručne kapacitete i može i zna da iznedri nove talente.

U okviru festivala, koji traje do 30. juna, održaće se sedam muzičkih radionica u Muzičkoj školi “Dr Miloje Milojević“ i pet koncerata u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije. Ulaz je besplatan.