Kultura

Saksofonista Alen Petrin u Prvoj gimnaziji: Klasika, ali i nešto nesvakidašnje za kragujevačku publiku

Autor: Jovana Mladenović
12:01 | Petak, 26 05 2017

Prvi diplomirani kragujevački saksofonista, Alen Petrin, izvešće za ljubitelje klasične muzike raznovrstan program, u utorak, 30. maja, od 20 časova, u svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije.

Klavirski saradnik biće Jovana Radovanović, a gost Miloš Đorđević, student III godine klarineta na FMU u Beogradu.

Alen kaže da će koncert biti specifičan, jer će publika imati prilike da na saksofonu čuje kako klasična dela, tako i nešto moderno i nesvakidašnje. Na koncertu će iskazati i emocije publici u kojoj će biti prijatelji, rodbina, bivši profesori, sadašnje kolege i mnoge drage osobe.

"Tokom studija u Ukrajini i Rusiji, trudio sam se da što više učestvujem u kulturnim manifestacijama mog rodnog grada. Tako sam nastupao na skoro svakom Novogodišnjem koncertu muzičkih umetnika Kragujevca od početka studija do danas. Kragujevačka publika je divna, a svečana sala Prve kragujevačke gimnazije je još od prvih koncerata u nižoj muzičkoj školi bila moje omiljeno mesto za nastup. Atmosfera i energija su tamo uvek drugačiji", kaže Alen.

Alen Petrin nakon studija u Ukrajini i Rusiji počeo je da radi u muzičkoj školi „dr Miloje Milojević“ u Kragujevcu kao profesor saksofona.