KulturaFoto: pogledi.rs - Arhiva

Počinje Internacionalni festival umetnika harmonike (PROGRAM)

Autor: InfoKG
13:30 | Utorak, 14 11 2023

Internacionalni festival umetnika harmonike, 31. po redu, svečano će biti otvoren sutra u 20 časova u Sali Prve kragujevačke gimnazije. Na festivalu će nastupiti pobednici najvećih svetskih takmičenja harmonikaša održanih tokom 2022. godine.

Prvi koncert zakazan je za sutra u 20 časova u Svečanoj Sali Prve kragujevačke gimnazije a na njemu će nastupiti „Kragujevački akademski orkestar akordeonista“ pod dirigentskom palicom Predraga Kostovića.

U četvrtak 16. novembra u Umetničkoj galeriji Narodnog muzeja nastupiće solista Pavlo Hiljčenko (pobednik Svetskog trofeja u kategoriji Varijete muzika), dok će u petak na istom mestu, takođe od 20 časova, nastupiti Dragoslav Vasiljević, pobednik Svetskog kupa 2022, a u subotu Roman Punejko, pobednik Svetskog trofeja 2022.

U nedelju 19. novembra od 20 časova u Svečanoj Sali Prve kragujevačke gimnazije nastupiće Gradski kamerni orkestar „Šlezinger“ sa solistom na harmonici Marijom Turšijan.

Od ponedeljka 20.novembra do srede 22. novembra program se nastavlja u Umetničkoj galeriji Narodnog muzeja (ponedeljak – Hang Ding, pobednik takmičenja u Kastelfidardu; utorak – Krešimir Lulić, pobednik takmičenja u Arasateu; sreda – duo harmonika Džemini, pobednik takmičenja u Kastelfidardu u kategoriji kamerna muzika).