Kultura

Počinje "Zlatna kulisa", na programu 8 predstava

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Četvrtak, 10 03 2016

Pozorišni festival “Zlatna kulisa”, drugi po redu, počinje večeras i trajaće do 13. marta, a održava se na sceni Prirodno matematičkog fakulteta, u organizaciji Studentskog kulturnog centra.

U takmičarskom i revijalnom delu festivala biće odigrano 8 predstava. Cilj manifestacije je da javnosti predstavi najkvalitetnija ostvarenja neprofesionalnih pozorišnih trupa u regionu, u toku jedne sezone.

U takmičarskom delu Festivala nastupiće 7 ansambla iz Srbije i regiona. Teatar Gimnazijalac iz Lebana izvešće predstavu "Autobiografija", Banjalučko studentsko pozorište komad "Potop", Pozorište Kulturnog centra "Radoje Domanović" u Rači nastupa sa predstavom "Galeb", Punk Freud, Beograd sa komadom "Volim te kao konja", Akademsko pozorište "Branko Krsmanović" iz Beograda takmiči se sa "Probni bal(k)on", Akademsko pozorište Studentskog kulturnog centra iz Niša sa predsatvom "Mučenici" i Dramski amaterski studio Daske iz Laktaša sa komadom "Creeps".

Na završnoj svečanosti, u čast nagrađenih, nastupiće gostujuća predstava „Arsenik i čipke“ pozorišta “Milivoje Živanović“.

Članovi stručnog žirija Festivala su glumica Isidora Rajković, reditelj Vojin Vasović i profesor srpskog jezika Kosta Stojadinov. Odluke će donositi i žiri učesnika, sastavlјen od po jednog predstavnika iz svakog takmičarskog ansambla.

Svake večeri, nakon odgledanih predstava, biće organizovan Okrugli sto pod nazivom "Zakulisne radnje".

Program festivala:

Četvrtak, 10. mart
18 časova - "Autobiografija"
21 čas - "Volim te kao konja"

Petak, 11. mart
18 časova - "Probni bal(k)on"
21 čas - "Mučenici"

Subota, 12. mart
18 časova - "Galeb"
21 sat - "Creeps"

Nedelja, 13. mart
18 časova - "Potop"
21 čas - "Arsenik i stare čipke"