Kultura

Predstava "K.R.E.M.A" na PMF-u, na ulazu donorska kutija za malu Tanju

Autor: Jovana Mladenović
15:30 | Četvrtak, 05 03 2020

Predstava „K.R.E.M.A”, sedmi po redu pozorišno-pedagoški scenski prikaz Akademskog pozorišta studenata germanistike (APSG), sutra od 20 časova će "doživeti" prvu reprizu na srpskom jeziku u sali PMF-a. Ulaz je besplatan, ali će biti postavljena donorska kutija gde će posetioci, u skladu sa svojim mogućnostima, ostaviti novac namenjen lečenju male Tanje Slavković.

Scenski prikaz je primarno pripremljen za potrebe Internacionalnog pozorišno-pedagoškog susreta u organizaciji Katedre za germanistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu, gde je „K.R.E.M.A” 24. septembra 2019. godine premijerno izvedena na nemačkom jeziku.

Kako to obično biva sa performansima APSG-a, ni ovog puta neće manjkati društvene kritike, a didaktizacijom već obrađene pesme u jednoj od predstava APSG-a poznate austrijske autorke, Ingeborg Bahman, ekipa APSG-a se i ovog puta poigrava različitim formama scenskog izražavanja i prikazivanja. Osim originalnog teksta pesme Ingeborg Bahman, koji je u potpunosti prilagođen i didaktizovan u maniru pozorišne pedagogije, preostali tekst u scenskom prikazu su improvizovano sačinili članovi APSG-a – izvorno na nemačkom jeziku, a zatim uradili njegov prevod i adaptaciju na srpski jezik.

Ulaz je besplatan, ali će biti postavljena donorska kutija gde će posetioci, u skladu sa svojim mogućnostima, ostaviti novac namenjen lečenju male Tanje Slavković.