Info

Damama na dar: Izložba ručnih radova, kulturno-umetnički program, radionice i pomoć za malu Tanju

Autor: Jovana Mladenović
14:00 | Četvrtak, 05 03 2020

U susret Danu žena, Gradska turistička organizacija Kragujevac od sutra do 8. marta u Tržnom centru Roda organizuje manifestaciju „Damama na dar“. Tokom ova tri dana, od 10 do 20 sati, biće održana prodajna izložba ručnih radova, kao i kulturno-umetnički program i dečje radionice u kojima će učestvovati osnovne škole, predškolske ustanove, plesni klubovi, kulturno–umetnička društva.

Predškolske ustanove „Vrabac“, „Iskrica“ i „Vini Pu“ izvešće program posvećen mamama i bakama, prvog dana, Klovn Bađo će animirati najmlađe posetioce, a baletska škola „Aplauz“ i KUD „Dukati“ će biti zaduženi za plesni deo programa. Muzički deo programa otvoriće Tina i Luka nastupom na gitarama, posle čega će će publici predstaviti hor Prve kragujevačke gimnazije. Prvi dan manifestacije zatvoriće tango program Kluba kulture „Artium“ .

U subotu Osnovna škola „Moma Stanojlović“ održaće radionicu i predstavu, a u goste dolazi KUD „Knić“. Klub kulture „Artium“ još jednom će se predstaviti muzičkimk nastupom, posle čega na podijum izlazi Plesna škola „Dolls“. Od 15 sati, biće održana etno revija Suzane Gorjanac. Ovom malom etno revijom Suzana će predstaviti novu kolekciju ručno tkanih ponča i tankih ogrtača, a posetioci će moći da rezervišu željene modele. Specijalne gošće na reviji biće dizajnerke nakita. Kraj drugog dana je rezervisan za sve ljubitelje salse.

Na Dan žena, ujedno i poslednji dan manifestacije, predstavom i nastupom hora će otvoriti OŠ „Natalija Nana Nedeljković“, posle čega nastupaju KUD-ovi „Crkvina“, „Gruža“ i „Smilje“. Dan žena uveličaće i Mali liceum, OŠ „Miloje Simović“ i Artium, dok će ovu manifestaciju zatvoriti nastup SKC-a.

U nedelju, od 12 do 13 časova, najmlađi posetoci će moći besplatno da koriste automate u igraonici Hanter, dok će od 13 do 14 časova sav prihod iz igraonice Hanter ići za pomoć u lečenju Tanje Slavković.