KulturaFoto: InfoKG

Predstavljanje knjige "Sloboda je čovekova suština" u Kontakt galeriji

Autor: InfoKG
11:00 | Sreda, 07 02 2024

Predstavljanje knjige "Sloboda je čovekova suština" autora Vladimira Marovića i Slobodana Sadžakova, biće upriličeno sutra od 20 časova u Kontakt galeriji SKC-a.

„Ova knjiga nije tek impresivno svjedočanstvo o vremenu njezina nastajanja, nego i izvrsne kritičkim nabojem obilježena analiza niza aspekata društvenog života u prvim desetljećima našeg milenija, u širokom rasponu od politike, morala, medijske scene, obrazovanja, multikulturalizma, ksenofobije i nacionalizma, pa sve do umjetnosti, s posebnim naglaskom na popularnu i alternativnu umjetnost (osobito na muziku)… (prof. dr. Lino Veljak)
 
Vladimir Marović je rođen 1975. godine u Kraljevu. Diplomirao je na katedri za filozofiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, a potom magistrirao radom na temu „Uticaj moći i autoritarnosti na politički život prema teoretičarima kritičke teorije društva“ na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Profesor je filozofije u Gimnaziji Kraljevo i dugogodišnji je građanski aktivista.
 
Slobodan Sadžakov je rođen 1974. godine i profesor je Uneverziteta u Novom Sadu. Do sada je objavio knjige: „Novozavetni moral“, „Egoizam – etička studija o moralnim principima kapitalizma“ i „Lavirint slobode – narcizam, altrizam, ljubav“, kao i dva univerzitetska udžbenika – „Filozofija obrazovanja“ i „Uvod u etiku“.

U programu učetvuju: prof. dr. Lino Veljak, recenzent, Miroslav Miletić, novinar i autori.