KulturaFoto: Facebook/Dom omladine

Slajin mural na ulazu u Dramski studio Doma omladine

Autor: InfoKG
13:00 | Utorak, 07 11 2023

U Bašti kragujevačkog Doma omladine urađen je mural posvećen Slavici Slaji Urošević koja je osamdesetih godina na ovom mestu prošlog veka osnovala Dečiju pozorišnu radionicu. Mural je uradio Vuk Đurić, umetnik iz Čačka.

Na ulazu u Dramski studio Doma omladine sada se nalazi mural sa likom Slaje Urošević, legende pozorišne umetnosti u Kragujevcu, koja je svoj radni vek provela u Domu omladine. Ona je 1984. godine osnovala Dečju pozorišnu radionicu od koje je kasnije nastao i Dramski studio koji funkcioniše i danas. Generacije mladih prošle su kroz Slajinu školu glume, a mnogi od njih se i danas profesionalno bave ovim poslom širom Srbije. Mural sa Slajinim likom podseća bivše članove Dramskog studija na vreme provedeno u Domu.

Ideja i inicijativa za izradu murala potekla je od bivših članova Dramskog studija koji su imali želju da uspomena na Slaju ostane zabeležena i na ovaj način.

Dramski studio nastavlja sa predstavama na Maloj sceni. 11. novembra publika će imati priliku da pogleda predstavu Mačak u čizmama, za 18. novembar planirano je izvođenje predstave Vidimo se na ćošku, a za 25. monodrama Čovek ili kamen.

Izvor: RTK