KulturaFoto: InfoKG

"Veče vina i poezije", za publiku i pokloni

Autor: InfoKG
11:00 | Subota, 03 02 2024

Ustanova kulture "Koraci" organizuje "Veče vina i poezije" 14. februara od 20 časova u Vinsko rakijskom habu u Kragujevcu.

Svoje pesničko stvaralaštvo publici će dočarati uživo naši autori Ilija Stepanović, Ivana Retas, Vesna V. Maksimović i dr Vladimir B. Perić, a za kompletan ugođaj gostiju postaraće se muzička trojka u sastavu Slobodan Pilipović Pile, Saša Pilipović i Nenad Vulić, najavljuju organizatori.

Verovatno da ne postoji lepše i prikladnije mesto za ovaj kulturni događaj od lokacije u kojoj i danas jednom prijatnom mistikom živi duh našeg legendarnog Đure Jakšića. Veliki liričar srpskog romantizma, redak slikar, majstor poetske minijature, umetnik sentimentalnog zanosa, i još više od toga voljeni buntovnik, dobroćudni vitez i večni rodoljub. Njegovo boemstvo i danas živi u kafanskim anegdotama našeg grada, zato hajde da zajedno 14. februara uživamo u nekada njegovom domu, a danas stecištu kulturne baštine Kragujevca, i to na dan Svetog Trifuna, zaštitnika vinogradara, poziva Ustanova kulture "Koraci".

Ulaz je besplatan, ali je broj mesta ograničen. Prvih 20 rezervacija (telefon 060/33-34-142) dobija na poklon od "Koraka" neku od knjiga: "Uvek, nikad, zauvek" Mile Lazarević, "Haljina od vetra"- Ivane Retas i "Naličje dvojnika" Vesne V. Maksimović.